Wat een taxatie van onze woning voor gevolg had

Wat een taxatie van onze woning voor gevolg had

Links en rechts om ons heen hoorden we de verhalen. Op iedere verjaardag was er wel iemand die vertelde welk bedrag hun woning wel niet op zou leveren als ze het nu te koop aan zouden bieden. We werden hierdoor toch ook wel nieuwsgierig wat ons huis nou eigenlijk waard zou blijken te zijn. Vervolgens zochten we naar een makelaar in Almelo. Een afspraak bij ons thuis was zo gepland; de reden hiervoor was dat de makelaar dan gelijk een goed beeld zou krijgen van de woning zelf. 

Waarde bepaling

Hoe wordt zo’n waarde en/of vraagprijs bepaald? Factoren die meespelen zijn de ligging van de woning, de staat van de woning, het energielabel en de nabijgelegen voorzieningen. Daarna worden natuurlijk de verkoopkansen besproken. Er wordt vaak een verkoopstrategie voorgelegd, zodat je een goed beeld krijgt van de werkzaamheden. Het is namelijk belangrijk om precies te weten wat je kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ons huis bleek de afgelopen 10 jaar flink in waarde te zijn gestegen en het zette ons toch ook aan het denken. We spraken af en toe wel eens over terugverhuizen naar Nijverdal, de plaats waar mijn man en ik allebei geboren en getogen zijn. We besloten om het een en ander uit te zoeken, zodat we een weloverwogen beslissing konden nemen. Het leverde best de nodige discussies en spanning op.

Verhuizen

Verschillende keuzes moesten we maken. In Almelo blijven of toch verhuizen naar Nijverdal. Gingen we op zoek naar een koopwoning of een huurwoning. Uiteindelijk maakten we de keuze ons huis in Almelo te verkopen en we gingen op zoek naar huizen te koop in Nijverdal. Er bleken verschillende nieuwbouwwoningen én bestaande woningen te koop te zijn. We inventariseerden onze eisen met betrekking tot het woonoppervlakte, hoeveel kamers en slaapkamers we graag in ons nieuwe huis willen hebben en natuurlijk de ligging, voor ons het allerbelangrijkste. We lieten ons niet alleen door ons gevoel leiden. Door het fijne contact met onze aankoopmakelaar, die ons de juiste keuzes hielp te maken, wonen we sinds januari 2021 in een geweldig huis, aan de rand van Nijverdal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *