waarom graszoden

Waarom kiezen voor graszoden

Door graszoden te leggen heb je binnen korte tijd een prachtig groen gazon in je tuin. Daarom kiezen tegenwoordig veel mensen voor kant-en-klare graszoden in plaats van zelf gras zaaien. Het zelf zaaien van gras vergt veel tijd en aandacht, overigens duurt het ook weken voordat je een mooi gazon hebt. Als je het ons vraagt is het leggen van graszoden ideaal als je snel een groen gazon wilt.

Wat zijn graszoden?

Graszoden zijn opgerolde kant-en-klare grasmatten die je enkel nog in je tuin hoeft te leggen. Het leggen van de graszoden is erg gemakkelijk en zorgt ervoor dat je snel een dichte grasmat hebt liggen. Het fijne van graszoden is dat je vrijwel direct gebruik kunt maken van het gazon. Als je gras ingezaaid hebt kan je weken lang geen gebruik maken van het gazon. 

Redenen om te kiezen voor graszoden

Na het lezen van bovenstaande tekst nog niet overtuigd van graszoden? Hieronder hebben we een aantal redenen om te kiezen voor deze kant-en-klare grasmatten voor je op een rijtje gezet.

  • Minder last van onkruid. Heb je een hekel aan onkruid? Graszoden zijn enorm dicht bezaaid, waardoor onkruid weinig tot geen kans krijgt om te groeien.
  • Goedkope bodembedekking. Als je graszoden kiest als bodembedekker dan ben je relatief voordelig uit. Zeker als je het vergelijkt met andere bodembedekkers zoals hout, baksteen of natuursteen.
  • Gemakkelijk te leggen. Voor het leggen van graszoden hoef je geen hovenier te zijn. Iedereen kan graszoden leggen.
  • Zachte ondergrond. Graszoden zorgen voor een zachte ondergrond dat bijvoorbeeld voor kinderen heerlijk is om op te spelen.
  • Natuurlijke uitstraling. Gras heeft een natuurlijke uitstraling waardoor het in vrijwel iedere tuin past.
  • Milieuvriendelijk. Doordat graszoden natuurlijke producten zijn is het een milieuvriendelijke bodembedekker.
Lees tip:  Mooie en handige rotan woonaccessoires

Graszoden onderhouden

Ieder gazon heeft het nodige onderhoud nodig om er mooi bij te liggen. Graszoden onderhouden is ook nodig. Tijdens het groeiseizoen moet er regelmatig gemaaid worden. Verder moet het gazon af en toe bemest worden en in de herfst moet blad van het gras verwijderd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *