voordelen glas in interieur

Waarom glas de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast in het interieur

Glas is een materiaal dat tegenwoordig steeds meer in huis gebruikt wordt. Het kan voor tal van zaken worden ingezet zodat je huis steeds meer glazen onderdelen in de inrichting krijgt. 

Voorbeelden van glas in het interieur van een woning vind je op de volgende plekken terug.  Bekijk Glazz.nl voor meer informatie.

Glazen deuren voor een licht huis

Ten eerste worden er tegenwoordig vaak glazen deuren gehangen. Deze deuren zijn gemaakt van veiligheidsglas en daardoor sterk. De deuren zijn duurzaam en kunnen in nagenoeg ieder bestaand kozijn gemonteerd worden. Glazen deuren zorgen ervoor dat er meer licht binnenkomt en je een ruimtelijk effect krijgt. Je kunt in een ander vertrek kijken waardoor je huis meteen groter lijkt. Wil je er niet doorheen kunnen kijken maar wel voldoende licht binnen laten? Dan is een semi transparante glazen deur een geschikte oplossing. 

Glazen achterwanden in de keuken

Naast de glazen deuren zie je tegenwoordig ook dat de achterwand van een keuken van glas gemaakt wordt. Deze wand wordt gewoon over de bestaande wand heen geplaatst en kan dus ook gewoon over tegels of een andere ondergrond gezet worden. Op die manier blijf je de originele achtergrond wel zien maar is de wand beschermd tegen vuil en makkelijk schoon te houden. Glazen achterwanden zijn tevens hittebestendig. 

Glazen douchedeuren

Een derde toepassing van glas in huis vind je in douchedeuren. Deze deuren worden gemaakt van stevig veiligheidsglas en er wordt zo min mogelijk beslag voor gebruikt zodat je hoofdzakelijk glas ziet. Een glazen douchedeur is makkelijk schoon te houden en doe je gewoon na iedere douchebeurt even af zodat zich weinig kalkresten afzetten. De glazen deur doet luxueus aan en sluit de ruimte netjes af. Er zit altijd een opening onder zodat de warmte en stoom kunnen ontsnappen maar jij het niet koud krijgt. Kies je voor semi transparant glas voor je douchedeur dan geeft dit meer privacy. 

Lees tip:  Zonnepanelen kopen: let op deze punten!

Laat het goed opmeten en monteren door een professional 

Glas kan in allerlei vormen en maten gemaakt worden. Het is daarbij erg belangrijk dat je een wand of deur krijgt die precies goed op maat is zodat deze netjes aansluit. Zeker met een achterwand in de keuken is het belangrijk dat er geen stof, vet of vuil achter kan komen. Je kunt het met verschillende tips zelf opmeten, maar verstandig is om de benodigde wand of deur op te laten meten door een professional, zodat deze goed past en jij er geen omkijken meer naar hebt nadat deze geplaatst is. 

1 reactie

  1. We zijn bezig met het renoveren van een oudbouwwoning in Rotterdam, zo’n etagewoning met voor-tussen-achter. De tussen is er inmiddels tussenuit. Met een semi-transparante glazen schuifwand creëren we een doorzonwoning. Het eerste dat je bij ons opvalt, is hoe licht het is dankzij het glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *