glasvezelbehang

Waarom gebruikmaken van glasvezelbehang?

Het renoveren van een beschadigde of fel verouderde muur kan tegenwoordig op tal van verschillende manieren gebeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om daarvoor gebruik te maken van renovlies behang, maar wat ook te denken van glasvezelbehang? Deze laatste mogelijkheid is sinds jaar en dag eigenlijk veruit de populairste. Dit heeft voor een groot deel te maken met de niet onaanzienlijke voordelen die eraan verbonden zijn. In ieder geval, overweegt u eveneens om gebruik te maken van glasvezelbehang voor het renoveren van uw beschadigde en / of verouderde muren? In dat geval kan het geen kwaad om even grondig de informatie door te nemen welke hier op deze pagina is terug te vinden!

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is een soort van behang waarbij er gebruik wordt gemaakt van glasvezels. Dit zorgt ervoor dat glasvezelbehang in de basis over enigszins dezelfde eigenschappen beschikt als glaswol. Heel wat mensen die er gebruik van maken krijgen dan ook af te rekenen met een vervelende, allergische reactie. Voor glasvezelbehang geldt dat het aangekocht kan worden in verschillende structuren, maar daarnaast is er ook een gladde variant op de markt terug te vinden. Het materiaal dient in principe steeds te worden overschilderd. In het merendeel van de gevallen is het zo dat glasvezelbehang wordt verkocht op rollen van één meter breed.

In de praktijk is het zo dat glasvezelbehang vooral wordt aangebracht op muren die in een slechte staat verkeren. Glasvezelbehang heeft dan ook de mogelijkheid om niet alleen scheuren, maar ook gaten weg te kunnen werken. Het behang staat er om bekend over een zeer solide structuur te beschikken waardoor het eigenlijk niet of nauwelijks kan scheuren.

Lees tip:  Het inrichten van een nieuwe huis, waar begin je?

Welke voordelen zijn er verbonden aan glasvezelbehang?

Zoals reeds aangegeven zijn er heel wat verschillende, interessante voordelen verbonden aan het gebruik van glasvezelbehang. Deze voordelen zijn de volgende:

  1. Glasvezelbehang beschikt over een stootvast karakter;
  2. Het behang verstevigt de muren aanzienlijk;
  3. Glasvezelbehang is in staat om waterdamp door te laten;
  4. Het is overschilderbaar in een kleur naar keuze;
  5. Ze beschikt over relatief brandveilige eigenschappen;

Bent u dus met andere woorden op zoek naar een mogelijkheid om verouderde en / of beschadigde muren op een eenvoudige, maar bovendien ook financieel interessante manier te renoveren? Dan is het zonder meer de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van het zogenaamde glasvezelbehang.

Zijn er ook nadelen verbonden aan glasvezelbehang?

De bovenstaande informatie heeft meteen duidelijk gemaakt dat er behoorlijk wat interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van glasvezelbehang. Het is echter in de praktijk ook altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook enkele nadelen aan verbonden zijn. Voor glasvezelbehang geldt dan ook dat:

  1. Het minder eenvoudig te plaatsen is dan bijvoorbeeld renovlies behang;
  2. Er vaak een allergische reactie ontstaat bij het gebruik van glasvezelbehang;
  3. Het niet bepaald een milieuvriendelijke afwerkingsvorm is;

Kunt u met de bovenstaande nadelen leven en bent u van mening dat de vele voordelen die zijn verbonden aan glasvezelbehang toch van doorslaggevend belang zijn? In dat geval hoeft helemaal niets u in de weg te staan om uw muren met glasvezelbehang te renoveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *