Waarom elektrisch leasen

Waarom elektrisch leasen?

Ondanks de coronacrisis bloeit de Nederlandse economie aanzienlijk. Sommige bedrijven behalen inmiddels meer omzet dan alle voorgaande jaren. Om hun werknemers hiervoor te belonen, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun werknemers te voorzien van een schitterende elektrische auto. Dit is mogelijk doordat zij gebruik maken van elektrisch leasen. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? In deze blog vertellen wij je graag de voordelen van het elektrisch leasen.

De voordelen van elektrisch leasen

De elektrische auto heeft jaren geleden zijn entree gemaakt in ons kikkerlandje. In het begin waren ondernemers erg terughouden over het elektrisch leasen. Dit veranderde pas toen de overheid over de brug kwam met aantrekkelijke fiscale voordelen, waardoor een elektrisch auto leasen ontzettend populair werd. Niet voor niets reden er in 2020 zo’n 273.000 elektrische auto’s in ons land. Ondanks het fiscale voordeel zijn er nog meer voordelen te onderscheiden, namelijk:

1. Op de lange termijn voordeliger

Het is inmiddels algemeen bekend dat de aanschaf van een elektrische auto duurder is dan vergelijkbare auto’s met een verbrandingsmotor. Dit komt doordat een elektrische auto over meer technologie beschikt en een batterij. Toch zorgen zowel oplaadkosten als de lagere onderhoudskosten ervoor dat je op de lange termijn goedkoper uit bent. Hierbij kan je denken aan een lager leasetarief en betaal je bij een 100% elektrische auto geen wegenbelasting.

2. Voordelig voor werknemers

Daarnaast is het elektrisch leasen voor jouw werknemers voordeliger. Zo betalen zij bijvoorbeeld voor een Hyundai IONIQ 5 tot €50.000 slechts 4% bijtelling. Dit in vergelijking tot een lease benzineauto waarvoor je 22% bijtelling betaald. Rijden jouw werknemers toch liever in een elektrische auto boven de €50.000? Dan betalen zij voor elke euro boven deze grens 22% bijtelling. Bovendien is de regeling van 4% bijtelling momenteel 60 maanden, oftewel 5 jaar geldig. Hiermee levert het elektrisch leasen jouw werknemers jarenlang een groot financieel voordeel op.

Lees tip:  Opstal- en inboedelverzekering: wat zijn de verschillen?

3. Milieubewuste uitstraling

Wanneer jouw werknemers allemaal in een elektrische auto rijden, dan straalt dit naar de buitenwereld een milieubewuste uitstraling uit. Dit geeft jouw bedrijf een positieve manier om je te onderscheiden van de concurrenten. Vandaag de dag bestaat er een krapte op de arbeidsmarkt, waardoor het niet meer vanzelfsprekend is om aan goed personeel te komen. Door het elektrisch leasen in de vacature op te nemen, zorg je ervoor dat mensen graag bij jouw bedrijf willen werken. Daarnaast straal je ook direct uit dat jouw bedrijf de laatste ontwikkelingen op de voet volgt. Het elektrisch leasen is dus voordelig voor jouw werknemers en jouw imago!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *