Waarom een gang verwarmen met een hal radiator?

De gang is jouw toegangspoort tot je woning en zou een belangrijk focuspunt moeten zijn in het bepalen van verwarmingsoplossingen thuis. Maar met kinderen die deuren open laten staan, de opdringerige kou en, het allerbelangrijkste: De enorme ruimte van dit alles, hoe verwarm je het meest effectief je gang? Het vinden van de juiste hal radiator is daarom erg belangrijk. 

Waarom kiezen voor een gang specifieke radiator?

Het enorme verschil in huisontwerp zorgt voor een enorme variatie van gang tot gang. Maar wat hebben gangen met elkaar gemeen? Een radiator die je in de gang plaatst moet een veel grotere ruimte verwarmen dan de gemiddelde verwarmingseenheid. 

Een gang specifieke radiator hoeft niet lelijk te zijn. Een stijlvolle radiator die naadloos in je inrichting past en genoeg BTU-output levert bestaat. Bijvoorbeeld thermrad radiatoren die een tijdloos ontwerp hebben die je zelf ook zou kunnen stijlen. En welk model u ook kiest, er zijn er vele manieren om zijn potentieel te vergroten.

Gang grootte en BTU-nauwkeurigheid

De perfecte radiator voor jouw gang is afhankelijk van de benodigde BTU in jouw huis. Je hebt minder BTU nodig als jouw woning warmte beter vasthoudt door goede isolatie. 

Combineer het met vloerverwarming

Veel huizen hebben last van een vervelende koude tocht. De meesten ervaren zelfs een briesje dat door het huis stroomt vanuit een onzichtbare opening in de voordeur. Als niks anders helpt kun je vloerverwarming inzetten als luxe, allesomvattende verwarming. 

Huizen met tapijt profiteren meer van radiatoren, maar op plekken waar je geen tapijt hebt liggen kun je vloerverwarming het beste gebruiken. Zoals houten of tegelvloeren, maar ook hogere huizen dankzij verticale warmteoverdracht. 

Lees tip:  Een fijn leefklimaat in je huis creëer je zo!

Overweeg verticale radiatoren

Door het enorme formaat en het aanpassingsvermogen van de verticale radiator is het vaak de beste hal radiator om gangen mee te verwarmen.

Ze gaan effectief om met gewelfde gebieden door mogelijke verticale warmteafvoer te minimaliseren. Dit doen ze door langs trappen te reiken en holtes op te vullen. Deze circuleert warmte effectief door grote oppervlakken.

Mooiwonen doe je zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *