dakpannen reinigen

Waarom dakpannen reinigen slim is

Daklekkage komt in allerlei vormen en door allerlei oorzaken. Het is normaal, maar daarom niet minder vervelend. Om te voorkomen dat je dak na verloop van tijd gaat lekken, kan je ervoor kiezen om je dakpannen te laten reinigen. Dit is een relatief kleine ingreep, die voor langere tijd veel plezier brengt. Je dakpannen zijn weer als nieuw en kunnen weer vele jaren vooruit. Maar waarom zou je het doen?

Het verwijdert mos en alg

Dakpannen reinigen in Groningen verwijdert allerlei soorten vuil. Denk aan zwarte aanslag die gewoon ontstaat door het verkeer, maar ook aan mos en alg. Dit gaat er na verloop van tijd zeer onverzorgd uitzien en het is ook niet goed voor de dakpannen. De beschermende werking van de pannen kan achteruit gaan als de pannen onder het vuil, mos en alg gaan zitten. Daarom wordt er bij de reiniging van dakpannen gebruik gemaakt van een anti mos- en algenmiddel, dat perfect werkt tegen deze aanslag. Deze algendoder rekent moeiteloos af met alle ongewenste elementen op je dakpannen en verwijdert ook de kleinste deeltjes. Hierdoor keert het alg niet snel terug.

Impregneren helpt het dak te beschermen

Het schoonmaken van dakpannen is een ding, maar daarna kunnen ze ook geïmpregneerd worden. Hierbij worden de dakpannen behandeld met een beschermlaag, die er niet alleen voor zorgt dat vuil en alg niet meer terugkeren, maar het maakt de dakpannen ook water-resistent. De belangrijkste voordelen hiervan zijn, dat het dak niet beschadigd raakt door vorst en dat het dak altijd droog blijft. De kans op lekkage wordt op deze manier bijzonder klein, waardoor je nog meer plezier hebt van de ingreep die je hebt laten doen. Een geïmpregneerd dak is een goed beschermend dak en dat merk je iedere dag weer.

Lees tip:  Tips om je huis op een slimme manier te beveiligen

Een dakcoating maakt de dakpannen als nieuw

Door je dakpannen te behandelen met een dakcoating, maak je ze vrijwel als nieuw. Deze behandeling is erg fijn als je dakpannen na verloop van tijd een beetje een doffe uitstraling hebben gekregen. Dat is heel normaal, maar je huis ziet er gelijk minder verzorgd uit. Door een dakcoating aan te brengen, behoort dit probleem direct tot het verleden. Niet alleen beschermt de coating perfect tegen de elementen als vorst, zon en regen, maar het geeft de dakpannen ook een compleet nieuwe uitstraling. Ze lijken weer als nieuw en ook je woning ziet er gelijk een stuk meer verzorgd uit. En dat is waardevol, want je moet er immers elke dag tegenaan kijken en dan kan het maar beter een tiptop uiterlijk hebben.

Het mag duidelijk zijn: je dakpannen laten reinigen is op meerdere fronten een uitstekend idee. Het verzorgt je dak en geeft je dakpannen een tweede leven. Het is lang niet altijd nodig om je dakpannen compleet te vervangen en dus is deze behandeling vaak precies wat er nodig is om je huis weer een nieuwe uitstraling te geven en je pannen weer optimaal hun werk te laten doen. En daarom is het dus een goed idee om je dakpannen te laten reinigen.

1 reactie

  1. Mijn ouders hebben hun dak ook pasgeleden schoongemaakt. Ze wonen in een bosrijke omgeving en hadden veel last van aanslag door mos en bladeren. Ze hebben ook gelijk de goot schoongemaakt. Deze raakt anders snel verstopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *