Waarom dakonderhoud zo belangrijk is

We zijn allemaal bezig met het beste uit onze woonplek te halen: we willen zoveel mogelijk ruimte creëren, het zo gezellig mogelijk inrichting en dit allemaal zo duurzaam mogelijk aanpakken. Af en toe lappen we de ramen, verven we de kozijnen opnieuw en knippen we de heg in de voortuin. Echter vergeten we af en toe essentiële zaken wanneer het op onderhoud van je huis aankomt. Denk bijvoorbeeld aan uw gevel of dak. Meestal zijn dit pas zaken waar je aan denkt wanneer het zichtbaar niet goed eruit ziet, of erger, wanneer u water- of stormschade heeft. 

Inspectie van uw dak

Of u nu een plat dak of een pannendak heeft. Onderhoud aan uw dak is van belang. Zowel voor op kort als lang termijn. Zo kan je kleine gebreken bijtijds herstellen maar ook grote schade voorkomen. Wat een hoop gedoe en geld scheelt. Dit kan aan de hand van een dakinspectie. Op deze manier kunt u, bijvoorbeeld op jaarlijkse basis, uw woning laten checken door experts. Zij brengen voor u in kaart wat de status van uw dak is. Er wordt met u overlegd wat de stand van zaken is. Dakspecialist Brabant laat dit bijvoorbeeld aan zijn klanten zien door middel van foto’s. Op deze manier heeft de klant een duidelijk beeld van wat de status van zijn dak is. 

Bij wie kan ik aanbellen wanneer ik problemen heb?

Maar ook wanneer u te laat bent met een inspectie kunt u terecht bij dakdekkers. Zij staan binnen korte tijd bij u op de stoep om u uit de branding te helpen. Heb je bijvoorbeeld lekkage op een plat dak in Tilburg dan biedt Dakspecialist Brabant een 24-uurs service aan zodat u binnen de kortste keren weer droog en warm zit thuis. 

Lees tip:  Houthandel Friesland voor al je hout wensen

Deze vakmensen kun je in je achterhoofd houden als u bijvoorbeeld daklekkage in Tilburg heeft, problemen heeft met uw regenpijpen in Eindhoven, een dakrenovatie nodig heeft in Den Bosch of een dakinspectie kunt gebruiken in Breda. In deze omgeving zijn ze voor u beschikbaar.

3 reacties

  1. Wanneer het tijd is voor inspectie van het dak, kun je overwegen of een eventuele dakrenovatie gepaard kan gaan met een dakisolatie. Wij hebben vorig jaar ons dak laten isoleren. Het was een investering maar het heeft een merkbare invloed op de stookkosten tot gevolg gehad. Bovendien hebben we er nu twee bruikbare kamers bij.

  2. Ik heb ook gemerkt dat dakonderhoud erg belangrijk is. Ook maak ik mijn goot regelmatig schoon. In het verleden hebben we namelijk last gehad van verstoppingen in ons riool door bladeren. Dit willen we in de toekomst natuurlijk voorkomen!

  3. Wij laten ook regelmatig ons dak inspecteren. Wanneer je een rieten dak hebt moet je extra voorzichtig zijn. Brandgevaar en lekkage wil je natuurlijk kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *