Waarom dak isolatie

Waarom dak isolatie?

Als u praat over dak isolatie dan kunt u het hebben over dak isolatie van een plat dak maar evengoed doelen op dak isolatie van een hellend dak. Hoe dan ook, in beide gevallen is het prima mogelijk om voor goede isolatie te zorgen. Zowel een plat als een hellend dak is van buitenaf en van binnenuit te isoleren.

Dak isolatie voor de binnenzijde of dak isolatie voor de buitenkant?

Het isoleren van het dak vergroot het wooncomfort en zorgt voor een minder hoge energierekening. Er kan op verschillende manieren en met evenveel verschillende materialen voor isolatie gezorgd worden. Kijken we naar het platte dak in relatie tot dak isolatie, dan is van buitenaf isoleren eigenlijk de best denkbare optie, Deze manier wordt wel warm dak isolatie genoemd. Er komt dan een isolerende laag aan de buitenkant van het dak. Die isolerende laag is vaak van PIR of van EPS. De isolerende laag wordt aangebracht op de dragende constructie. Het is tegenwoordig ook prima mogelijk om te isoleren op de bestaande dakbedekking, bijvoorbeeld met XPS platen. In dat geval dient de bestaande dakbedekking als de waterdichte afdeklaag. 

Dak isolatie voor een plat dak

Ook een plat dak is overigens van binnenuit te isoleren. Dan wordt wel een andere werkwijze gevraagd en is sprake van koud dak isolatie. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van steenwol of glaswol als de isolerende laag. Aan de binnenkant van het dak wordt bovendien een folie geplaatst om vocht tegen te gaan. U zult merken dat de warmte minder snel via het dak naar buiten verdwijnt, iets dat nog steeds aan de orde van de dag is overigens. Want nog steeds zijn we allesbehalve zuinig met energie en verdwijnt veel van de warmte zo via het dak naar buiten. En dat is dus allesbehalve nodig. Of beter: totaal onnodig. Er is voor elk dak tegenwoordig immers prima dak isolatie mogelijk.

Lees tip:  Onmisbare meubels voor een compleet interieur

Voorkom het onnodig verspillen van energie en kies voor dak isolatie

Natuurlijk is ook een hellend dak prima te isoleren om zo onnodig energie verspillen tegen te gaan en het binnen warmer en dus meer comfortabel te maken. In alle gevallen zal uw woning na isolatie warmer aan doen en ook daadwerkelijk warmer zijn. Een hellend dak wordt meestal van binnenuit geïsoleerd met steenwol en glaswol of door PIR te gebruiken. Het is zeer verstandig om daarnaast gebruik te maken van een zogenaamde dampremmende folie. Deze folie voorkomt de vorming van condens en voorkomt dat vocht in aanraking kom met het isolatiemateriaal of met het dak. Op deze manier blijft uw dak langer in perfecte conditie, en dat is natuurlijk wat u wilt. Vervolgens kunt u de binnenkant van het hellende dak prima afwerken met gipsplaten. 

Kies voor een waterwerende en damp open folie voor perfecte isolatie

Een hellend dak van buitenaf isoleren kan zeker ook. De dak isolatie zal dan plaatsvinden door gebruik te maken va PID-platen. Hebt u een dakhelling die kleiner is dan 25 procent? Breng dan altijd eerst een waterwerende en dampopen folie aan voor de beste dak isolatie.Kijk voor meer informatie over dakisolatie op www.isolatienoord.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *