Waar moet je op letten bij de aanschaf van een mobiele airco

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een mobiele airco?

Tijdens een warme zomer is het natuurlijk heerlijk om wat verkoeling in huis te hebben. Een vaste of mobiele airco in huis is ideaal om de temperatuur in huis te verlagen. Veel mensen kiezen voor een mobiele airco, omdat deze in verschillende ruimtes in huis inzetbaar zijn. Bij het kopen van een mobiele airco is het dus belangrijk om op een aantal punten te letten. Houdt bij de aanschaf van een mobiele airco daarom altijd rekening met onderstaande zaken.

Tip: De beste mobiele airco kopen? Bekijk deze best geteste airco’s om te weten welk model het beste werkt!

Capaciteit

Een van de belangrijkste zaken om op te letten is de capaciteit van de mobiele airco. Voordat je op zoek gaat naar een geschikt model is het daarom belangrijk om te bedenken hoe groot de ruimte is en waarvoor je de airco wilt gaan gebruiken. Als de grootte van de ruimte(s) bekend is kan je op zoek naar een airco met voldoende capaciteit. Meer capaciteit zorgt ervoor dat er meer koeling in je woning ontstaan. Het voordeel van een mobiele airco is dat je hem in verschillende ruimtes kunt inzetten. Bij het aanschaffen kan je het beste een airco kiezen met voldoende capaciteit voor de grootste ruimte waarin je hem wilt gebruiken.

Doe onderzoek

Een goede mobiele airco kost al gauw honderden euro’s, daarom is het verstandig om goed onderzoek te doen naar ervaringen van anderen. Als je online een airco gaat kopen kan je erg gemakkelijk de reviews van een bepaald model zoeken. De ervaring van anderen zegt vaak al erg veel over de kwaliteit van de airco. Ga bijvoorbeeld op zoek naar ervaringen op Consumentenbond.nl.

Lees tip:  Hoe vind je een betrouwbare elektricien?

Met of zonder afvoerslang?

Mobiele airco’s zijn eigenlijk alleen maar verkrijgbaar met een afvoerslang. Alle onderdelen van een mobiele airco zitten in één apparaat in tegenstelling tot een vaste airco die bestaat uit twee units. Een afvoerslang is bij mobiele airco’s nodig om de warme lucht naar buiten te blazen.

Als je geen afvoerslang bij je airco wilt, dan kan je het beste kiezen voor een aircooler. Dit is een soort verbeterde versie van de traditionele ventilator. Echter kan je bij dit apparaat niet de gewenste temperatuur instellen. Een aircooler zorgt enkel voor verfrissing in huis. Ook zorgen aircoolers voor het bevochtigen van de lucht.

Geluid van de airco

Bij de keuze voor een nieuwe mobiele airco is het belangrijk om rekening te houden met het geluid dat het model produceert. Het geluidsniveau verschilt per type. Afhankelijk van de ruimte waarin je de mobiele airco wilt inzetten is het geluid erg belangrijk. Als je een mobiele airco voor in je slaapkamer zoekt dan is het fijn als deze stil is, zodat je ongestoord kunt slapen.

Bron: Woneninspiratie.nl2 reacties

  1. Wij zijn ook aan het nadenken over de plek waar we onze airco willen plaatsen. In onze slaapkamer is het erg heet in de zomer. Ook zouden we het fijn vinden om beneden te kunnen koelen overdag. Wij gaan ons verdiepen in de opties die er zijn. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *