Voordelen van PVC vloeren

Voordelen van PVC vloeren

Een PVC vloer wordt steeds vaker gekozen. Dit is niet voor niets het geval. Het heeft namelijk zeker wat voordelen. Afhankelijk van de eisen die je aan de vloer stelt zal je voorkeur uitgaan naar PVC, tegels of een laminaatvloer. Een vloer van laminaat heeft namelijk andere eigenschappen dan een PVC vloer. Het prijskaartje verschilt onderling ook wel. Wat beide de vloer en de laminaatvloer gemeen hebben is het design. Ze zijn namelijk beide in varianten verkrijgbaar zijn waar de vloer sprekend op hout lijkt. Als je dus graag een vloer wilt die op hout lijkt dan kun je zeker laminaat kiezen. 

Wat is PVC nu eigenlijk

Een PVC vloer is in tegenstelling tot laminaat gemaakt van een heel ander type materiaal. Laminaat bestaat uit lagen samengeperst hout. PVC bestaat daarentegen uit lagen polyvinylchloride. In zo’n plank zit dan ook geen hout. Als alternatief voor laminaat en houten vloeren wordt vaak voor PVC gekozen. Dit is vanwege de duurzaamheid en de sterkte van het materiaal. De vloer is dan ook erg geschikt voor ruimtes waar veel geleefd wordt, want de kwaliteit gaat erg lang mee. De vloer is dus sterk en door de goede toplaag zullen er niet snel beschadigingen ontstaan. Daarnaast staat het ontzettend mooi doordat het strak tegen de muur gelegd kan worden. Er zijn geen plinten nodig zoals bij laminaat of hout. 

De voordelen van PVC

Door het materiaal waar PVC van gemaakt is werkt het geluiddempend. Contactgeluiden zijn minder goed hoorbaar door de uitstekende demping. Dit kan heel fijn zijn bij grotere ruimtes waar geluid doorheen galmt. Ook bij een bovenverdieping kan dit fijn zijn, zodat je beneden niet te veel last hebt van wat mensen bovend doen. De vloer kan zelf minimaal 10 decibel dempen, en zorgt er ook nog eens voor dat omgevingsgeluiden worden gedempt. Dit kan bijvoorbeeld in een tussenwoning of appartement heel fijn zijn. 

Lees tip:  Warmte in de winter

De combinatie met vloerverwarming

Vloeren van PVC kunnen ontzettend goed de temperatuur van de omgeving aannemen. Daarom is het ook zeer geschikt voor vloerverwarming. De warmte van vloerverwarming gaat snel door het materiaal heen. De vloer voelt dan ook snel lekker warm aan. Ook bij een gelijmde vloer kun je gebruik maken van vloerverwarming. Het is alleen wel belangrijk dat je kiest voor de juiste lijm.

PVC laminaat laten leggen

Je kunt laminaat laten leggen of het zelf doen. Dit is afhankelijk van hoe je het wilt leggen. Als het gelijmd moet worden dan is dit wel een specialistisch klusje. Je kunt dit zelf doen, maar in de meeste gevallen laten mensen dit aan de vakman over. Zeker bij vloeren die niet egaal genoeg zijn is het nogal een klusje. Als het gelijmd moet worden en je hebt vloerverwarming dan komt er ook extra kennis bij kijken. In deze gevallen kunt gebruiken maken van een all-in service en de vloer laten leggen. Als je klik laminaat hebt dan zal je het nog zelf kunnen proberen. Dit werkt allemaal iets makkelijker. Wel blijft het belangrijk dat de ondergrond perfect egaal moet zijn voor een goed resultaat.
Plan een bezoek in bij de Showroom in Hoofddorp en kijk welke vloer bij jou past! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *