Voordelen van infraroodpanelen

Vergeleken met onze Europese partners zoals Duitsland en Frankrijk, zijn infraroodpanelen relatief nieuw in het Verenigd Koninkrijk en heeft het enige tijd geduurd om aan te slaan. De meesten van ons hebben genoegen genomen met de ouderwetse combi ketel en radiator, maar met de opkomst van de groene agenda in de afgelopen tien tot vijftien jaar, zoeken steeds meer van ons naar veilige en kosteneffectieve alternatieven. De waarheid is dat een infraroodpaneel een aantal voordelen heeft voor huishoudens en bedrijven die op zoek zijn naar een koolstof vriendelijkere manier om hun eigendommen warm te houden. Hoewel het geen hernieuwbare energie is, kan het worden geïntegreerd in de productie van groene energie, zoals die van zonnepanelen, om een ​​koolstof efficiëntere benadering voor het verwarmen van een bepaalde ruimte te produceren.

Gelijkmatige verspreiding van warmte

Infraroodpanelen werkt anders dan convectieverwarming, omdat het warmte geeft aan een vast lichaam in plaats van de omringende lucht op te warmen. Bij convectiesystemen stijgt de warmte over het algemeen tot aan het plafond en heeft de koude lucht de neiging om onder in een ruimte te blijven liggen. Infrarood verwarmt een lichaam of meubelstuk zodat er een meer gelijkmatige spreiding van de warmte door een kamer lijkt te zijn.

Snel opwarmen

Waar convectiekachels tijd nodig hebben om een ​​ruimte op te warmen, geeft infrarood direct effect, zodat jij niet hoeft te wachten om een ​​comfortabele temperatuur te bereiken. Deze snelle verwarming hangt grotendeels af van de schaal en positionering van jouw systeem, maar omdat het vaste objecten opwarmt, valt infrarood grotendeels meer op dan convectie methoden. Dit voordeel heeft echter ook een andere kant: wanneer infraroodpanelen worden uitgeschakeld, neemt de warmte ook snel af, in tegenstelling tot waar de lucht wordt verwarmd met bijvoorbeeld een conventioneel radiatorsysteem.

Lees tip:  Tuinplanten kopen: Waar moet u op letten?

Lagere kosten

De kosten van het gebruik van de huidige infraroodpanelen zijn lager dan die van je normale convectieverwarming. Over het algemeen wordt aangenomen dat een infraroodverwarming van 600 W hetzelfde warmteniveau zal bieden als een convectieverwarming van 1500 W. Veel mensen die zijn overgestapt op een infraroodsysteem, hebben aanzienlijke kostenbesparingen geconstateerd in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem. Er is minder verschil tussen een systeem en een systeem op gas, voornamelijk vanwege de lagere gaskosten.

Installatiegemak

Infraroodverwarmingssystemen zijn eenvoudiger te installeren dan andere ‘natte’ convectiesystemen – ze werken bijvoorbeeld op elektriciteit en hebben geen ingewikkeld leidingsysteem of een boiler nodig. Er is ook veel meer ruimte voor een beter esthetisch ontwerp, omdat veel panelen nu worden ontworpen om ofwel in meubels te passen of als bijvoorbeeld een spiegel aan de muur te hangen. In principe kan een infrarood verwarmingspaneel in elk deel van een gebouw worden ingebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *