voordelen zit sta bureau

Voordelen van een zit sta bureau in je thuiskantoor

Steeds meer bedrijven kiezen voor zit sta bureaus bij de inrichting van het kantoor. Dit zijn (vaak elektrisch) verstelbare bureaus waaraan werknemers zowel zittend als staand kunnen werken. Deze afwisseling in werkhouding is erg gezond, waardoor er minder lichamelijk klachten worden ervaren. Zo hebben werknemers met een zit sta bureau minder last van rug, schouder en nekklachten voorkomen.

Als momenteel een of meerdere werkplekken moet inrichten is het verstandig om te kiezen voor zit sta bureaus. Het gebruik van deze bureaus heeft namelijk vele voordelen.

Voordelen zit sta bureau

  • De gebruiker ervaart veel minder lichamelijke klachten na een lange werkdag. Meer dan 5 uur per dag zittend werken is erg slecht voor je lichaam. Veel kantoorwerkers hebben dan ook regelmatig last van hun rug, nek en schouders. Het afwisselen van staand en zittend werken zorgt dat deze klachten voorkomen worden.
  • Hogere calorieverbranding. Staand werken zorgt ervoor dat je lichaam tijdens een werkdag meer calorieën verbrandt. Een zit sta bureau helpt dan ook overgewicht tegen te gaan.
  • Het is bewezen dat werknemers met een zit sta bureau productiever op de werkvloer staan. Dit komt doordat ze minder lichamelijke klachten ervaren en de afwisseling ervoor zorgt dat je geconcentreerd kunt werken.
  • De afwisseling van staand en zittend werken zorgt ervoor dat je bloedsomloop gestimuleerd blijft, waardoor je meer energie krijgt en minder vermoeid bent na een dag werken.

Een zit-sta bureau: hoe werkt het?

Een zit sta bureau werkt eigenlijk heel gemakkelijk. Onder het tafelblad vind je een bedieningspaneel, waarmee je de hoogte van het bureau kunt bepalen. De juiste hoogte van het bureau is vaak als je armen in een hoek van 90 graden op het bureau liggen. Vaak is dit navelhoogte van de gebruiker. Overtuigd van een zit sta bureau op kantoor? In de webshop van Office City vind je een uitgebreid assortiment aan topkwaliteit zit sta bureaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *