Voordelen van een vloer isoleren

Een vloer isoleren kan veel voordelen met zich meebrengen. Het is vast wel eens voorgekomen dat bij lage temperaturen buiten, de vloer erg koud kan zijn. Dit voelt vaak niet fijn aan en je zult er daarnaast ook constant koude voeten van krijgen waar je niet vanaf komt. Door een vloer te isoleren kun je ervoor zorgen dat de warmte in de woning deels wordt geabsorbeerd door de vloer en je dus geen last meer zult krijgen van koude voeten.

Zo moet je een vloer isoleren

Om te weten of je een vloer moet isoleren is het noodzakelijk om te weten waar de kruipruimte zit. Via de kruipruimte wordt de isolatie van vloeren meestal aangebracht. Deze kruipruimte kan in verschillende plekken in de woning plaatsvinden. Meestal is dit bij de ingang van de woning, maar het kan ook zo zijn dat het bijvoorbeeld in de woonkamer is. Wanneer je de kruipruimte gevonden hebt, moet je kijken hoeveel ruimte er in de kruipruimte zit en of er al eventueel isolatie is aangebracht aan de onderkant van de vloer. Wanneer de kruipruimte voldoende hoog is en er geen of niet genoeg isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer is, kun je de vloer isoleren. Het isoleren van de vloer wordt gedaan door isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer te plaatsen of op de bodem van de kruipruimte.

Welke manier moet gebruikt worden?

Welke manier van de vloer isoleren die gebruikt moet worden ligt aan de situatie die jij hebt. Is de kruipruimte voldoende hoog om isolatie aan te brengen, dan kun je beter de isolatie aan de onderkant van de vloer plaatsen. Wanneer de kruipruimte niet hoog genoeg is, kun je beter isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte plaatsen. Als je ziet dat er al isolatie is in de vloer, dan kun je kijken hoe dik die isolatie is. Is de isolatie niet dik genoeg, dan kun je extra isolatie aanbrengen om de bestaande isolatie te verdikken.

Lees tip:  Waarom dak isolatie?

Verminderen van energiekosten

Je kunt energiekosten verminderen door de vloer isoleren. Door de isolatie zal de warmte in de woning beter vastgehouden kunnen worden. Zo hoeft de verwarming niet constant aan te staan om de woning op te warmen. Daarnaast hoeft deze verwarming ook minder hard te draaien om de woning op te warmen. Dit zorgt er dus voor dat er minder energie wordt gebruikt. De jaarlijkse energiekosten die worden bespaard door de vloer kan per woning verschillen. Een vrijstaande woning zal zo’n 200 euro per jaar besparen terwijl een vrijstaande woning 390 euro per jaar kan besparen.

Warm in je eigen woning

Door de vloer isoleren zul je minder merken van de kou buiten. Normaal gesproken zou de warmte snel ontsnappen uit het huis zonder isolatie. Doordat warmte beter wordt vastgehouden is het makkelijker voor de verwarming om de woning op temperatuur te houden. Zo zal de woning nooit meer onder de gewenste temperatuur zitten. Voor een snelle en betrouwbare installatie van vloerisolatie kun je terecht bij Isolatiespecialist.nl. Zo kun je zo snel mogelijk genieten van een warmer huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *