tiny living

Voor- en nadelen van tiny living

Misschien heb je in de afgelopen jaren wel wat gemerkt van de alsmaar groeiende trend tiny living, een andere betekenis van klein wonen. Dit fenomeen is een beetje ontstaan doordat steeds meer mensen kiezen voor een kleine woning in de stad, Maar is uitgegroeid tot een lifestyle waar veel mensen expres voor kiezen. In dit artikel zetten we voor jou de voordelen en nadelen op een rijtje.

Geld besparen

Voor veel mensen is dit de eerste reden waar ze aan denken om klein te gaan wonen. En dat is niet zo gek want klein wonen bespaart op heel veel verschillende vlakken geld. De voornaamste besparing is natuurlijk op huur of hypotheek. Voor een kleine woning betaal je simpelweg minder geld. Maar ook de energiekosten zijn bijvoorbeeld behoorlijk wat lager. Een verhuisbedrijf is ook niet lang bezig met de spullen te verhuizen dus dat ik ook goedkoper.  Zo is het in een tiny home ook een stuk gemakkelijker om je hele huis op zonne-energie te laten draaien. Hiernaast bespaar je ook nog een op meubel, spullen en onderhoud. 

Minder schoonmaken en opruimen 

Het huis schoonhouden en opruimen is een ding waar veel mensen best wel wat moeite mee hebben. Dit is niet meer zo wanneer je in een kleine woning woont. De oppervlakte die je moet stofzuigen en dweilen, maar ook afstoffen wordt gewoon een stuk kleiner. Waardoor je een hoop energie en tijd kan besparen voor leuke dingen.

Meer buiten leven

Of je nou in een klein appartement woont of in een kleine woning met een tuin, In beide gevallen spendeer je meer tijd buiten. Wanneer je in een kleine woning met een tuin woont betrek je de tuin als het ware echt bij je woning, en leef je dus ook meer buiten. En in een klein appartement zoek je ook eerder de buitenlucht op om toch even een ander uitzicht te hebben.

Lees tip:  Vacatures bouw in Amsterdam

Sterkere band met je familie

Wanneer je in een kleine woning gaat wonen ben je een stuk vaker en en stuk dichter bij je familie. Dit is natuurlijk niet altijd even leuk, en kan zeker in het begin een relatietest of gezinstest zijn. Maar uiteindelijk zal je er in de meeste gevallen een stuk closer van worden met je gezin. En dat is een groot voordeel van tiny living.

Geen ruimte voor bezoek

Een nadeel van tiny living is dat je heel erg weinig gasten kunt ontvangen in je woning. Je hebt misschien ook gewoon niet genoeg zitplekken voor zo veel mensen in je kleine woning. Daarom is het ook niet een goed idee om verjaardagen of andere feesten in je tiny house te vieren. Maar dat kan je uiteraard wel altijd buiten de deur doen.

Niet veel privacy

Zoals we eerder al gezegd hadden zit je in een kleine woning met je gezin natuurlijk een stuk dichter op elkaar. Daardoor heb je een stuk minder privacy als in een grote woning. Maar dit is iets waar je aan moet wennen wanneer je in een tiny home wil wonen.

Geurtjes blijven hangen in je huis 

In een tiny house is het mogelijk dat er geurtjes langer blijven rondhangen dan in een een groot huis. Daarbij ruik je een geur ook al snel in het hele huis. Dit kan een nadeel zijn met geuren uit het toilet, of wanneer er bijvoorbeeld iets aanbrandt in de keuken. Maar dit is wel een punt waar je jezelf overheen kan zetten wanneer je echt in een tiny house wil wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *