Verschillende kunstgrasvelden in de voetbalwereld

In de voetbalwereld is er altijd een debat of natuurgras beter is dan kunstgras of juist andersom. Maar dat geldt niet alleen voor voetbalvelden. Er zijn namelijk meerdere soorten velden, waar verschillend voetbal op wordt gespeeld. En ook voor deze velden is het mogelijk om kunstgras te gebruiken! In dit artikel kijken we naar de verschillende velden voor voetbal waar kunstgras gelegd kan worden. Lees verder als jij erover nadenkt om kunstgras te gebruiken.

Kunstgras sportveld

Zoals als eerst genoemd is het dus mogelijk om een kunstgras sportveld aan te leggen, waar het normale voetbal spel wordt gespeeld. We zullen kort een paar voor en nadelen uitleggen die te maken hebben met een sportveld van kunstgras.

De voordelen van zo een kunstgras sportveld zijn als volgt: de ondergrond is altijd egaal, er hoeft nooit opnieuw belijnd te worden en kunstgras is duurzamer dan natuurgras. Tevens is een sportveld van kunstgras altijd klaar om op gespeeld te worden.

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan een sportveld van kunstgras, een sportveld van kunstgras heeft namelijk speciaal onderhoud nodig dat misschien prijzig kan uitlopen. Daarnaast is het aanschaffen van kunstgras prijzig in zichzelf.

Het is dus handig om goed na te denken over de voor en nadelen van een kunstgras sportveld.

Andere soorten kunstgrasvelden

Zoals we in de inleiding zeiden zijn er ook andere voetbal sporten die gebruik kunnen maken van kunstgras. Een kunstgras pannaveld of een kunstgras trapveld is ook heel goed mogelijk. Deze sportvelden zijn vaak te vinden in de buurt van uw huis of op campings, u krijgt dus sneller te maken met dit soort sportvelden dan een echt voetbalveld of ander dergelijk officieel sportveld. Aangezien deze velden vaak worden gebruikt door kinderen, kiest een gemeente eerder voor kunstgras dan natuurgras vanwege de duurzaamheid. Omdat een gemeente meerdere velden in beheer heeft zijn de kosten van het onderhoud lager dan wanneer iemand maar een veld in bezit heeft.

Lees tip:  Vacatures bouw in Amsterdam

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.