Verhuizen tijdens corona: mag of kun je een verhuizing plannen?

Gaan verhuizen en corona wel samen? Het virus heeft enorm veel impact gehad op de samenleving. Het land was in lockdown met als gevolg dat de horeca, winkels en bijvoorbeeld pretparken gesloten waren/zijn. Er gelden in deze tijden andere regels en wetten.

Hoe zit dat dan nu met verhuizen? Een geruststelling is dat verhuizingen gewoon door mogen gaan. Tenminste, zolang je je natuurlijk aan de maatregelen die gelden houdt. Dus verhuizen tijdens Corona mag gewoon! Maar helaas moet je wel opletten met het aannemen van hulp van je vrienden, want er mogen natuurlijk maar een max aantal huishoudens samenkomen. Let hier goed op.

Let op: wil je verhuizen mét corona? Hiermee wordt bedoeld; ben je positief getest of heb je een van de symptomen? Dan is het uiteraard niet verstandig om een verhuisbedrijf bij je langs te laten komen. Dit mag ook helemaal niet van de Rijksoverheid!

Coronaregels: 3 richtlijnen

Het is belangrijk om in tijden van corona rekening te houden met de 3 volgende richtlijnen:

 1. Houd je aan het maximale aantal personen
  Je mag tegenwoordig niet zomaar onbeperkt vrienden, kennissen of familie uitnodigen om je te helpen met het verhuizen. Een verhuisbedrijf inschakelen mag gelukkig nog wel. Het bedrijf en de medewerkers houden zich netjes aan de coronaregels, zodat alles veilig verloopt.
 2. Houd je aan de 1,5-meterregel
  Houd afstand van iedereen die je komt helpen tijdens het verhuizen. Deze regel geldt ook wanneer je professionele verhuizers inschakelt. Dit doen zij namelijk onderling ook.
 3. Volg aanwijzingen van de verhuizers op
  Professionele verhuizers zijn op de hoogte van alle regels en weten wat er mogelijk is. Volg dan ook zoveel mogelijk hun aanwijzingen op tijdens het verhuizen.
Lees tip:  Op zoek naar de juiste eettafel?

Praktische tips om te verhuizen tijdens corona

Met een paar simpele tips kun je ook in coronatijd makkelijk verhuizen! Wil je dus verhuizen met corona? Bekijk dan onze volgende tips:

 • Nodig niet te veel mensen uit
  Houd je aan de coronamaatregelen en nodig dus niet te veel mensen uit. Als je te veel vrienden, kennissen of familie uitnodigt zul je merken dat het erg moeilijk is om afstand van elkaar te houden.
 • Verhuis over meerdere dagen
  Verdeel de verhuizing in corona tijd over meerdere dagen. Begin al vroeg met inpakken en gebruik bijvoorbeeld een auto om alvast wat spullen te verhuizen.
  Let op: stap niet bij elkaar in de auto als jullie niet uit één huishouden komen.
 • Schakel een verhuisbedrijf in
  Huur een verhuisbedrijf in. De professionele verhuizers weten hoe zij moeten werken met de coronamaatregelen. Dit voorkomt problemen en garandeert een snelle en gezonde verhuizing!

Verhuizen tijdens corona: ervaren verhuizers

Wil of moet je verhuizen tijdens corona en heb je liever niet dat er te veel mensen bij elkaar komen? Dan kun je hiervoor verschillende verhuisoffertes online aanvragen bij verhuisbedrijven. Deze verhuisbedrijven kennen de regels en kunnen je hierbij uitstekend helpen.

Let op: bij binnenkomst wordt er vanwege corona geen hand gegeven! Al hadden ze dit natuurlijk graag gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *