Tuinaanleg door professioneel bedrijf

Tuinaanleg door professioneel bedrijf

Het kan niet alleen meer persoonlijke stijl brengen, maar ook de waarde van je eigendom sterk verhogen. Een mooie tuin is daarom erg belangrijk. Daardoor kiezen steeds meer mensen voor tuinaanleg in Eindhoven.

De schuur

Extra opslagruimte is altijd handig, dus schuurtjes zijn ondergewaardeerde activa voor elke tuin. Schuurtjes zijn tuinelementen die de meeste waarde toevoegen aan het huis als geheel. Als je een schuurtje hebt, kun je overwegen om het te integreren in de tuinomgeving, wat de hele tuin aantrekkelijker zal maken.

Patio of terras

De patio of het terras is ook een van de kenmerken in je tuin die de meeste waarde toe voegen aan het pand. Mensen brengen meer en meer tijd door in buitenruimtes. Uiteraard willen ze allemaal een ideale barbecue patio in een tuin die dienst doet als plek om de vrije tijd door te brengen. Maar het is ook een sociale ruimte als een woonkamer of eetkamer. Investeren in hout om een gepersonaliseerd terras te bouwen op de betonnen patio, waardoor het huis samensmelt met de buitenwereld dat is wat je zoekt

Een betegelde tuin?

Grote tuintegels kunnen een aangenaam aanzien geven aan elke buitenruimte. Het is ook altijd nuttig om klinkers aan te leggen en de stoep of oprit te verbreden. En tuintegels zijn gemakkelijk te onderhouden, het gaat hier om de veiligheid en het praktische nut. Een mooi ontworpen tegelpad in de tuin maken het algemene aanzien aantrekkelijker.

Het gazon

Een groot gazon waar kinderen vrij kunnen rennen, verschillende sporten kunnen beoefenen en gebruik kunnen maken van glijbanen, schommels en andere amusementstoestellen zal de bewoonbaarheid van je huis alleen maar verhogen.

Als je woning klein is, is het eerder bedoeld voor een klein gezin. Kun je dan een klein stukje gazon aanleggen en de rest veranderen in een mooi terras als sociale ontmoetingsplek.

Lees tip:  Kasten: sfeervol ruimte creëren in je ruimte

Buitenverlichting

Buitenverlichting kan de uitstraling van het huis verbeteren en het huis aantrekkelijker maken. De achtertuin is een belangrijke plek geworden voor huiseigenaren om gasten te vermaken en tijd door te brengen met hun gezin. Wanneer de zon ondergaat, kan buitenverlichting de tuin een comfortabele plek maken om te ontspannen.

Planten

Investeren in enkele groenblijvende bomen, struiken en haagplanten kan de tuinomgeving verfraaien, de luchtkwaliteit verbeteren, straatgeluiden helpen verminderen en het pand een natuurlijke privacy en gevoel van veiligheid geven. Goedkope jonge boompjes, eenjarige, meerjarige of seizoen bloeiende heesters kun je planten, je moet ze dan regelmatig snoeien en wieden.

Vijvers

Water is een belangrijk element van het ontwerp van je landschap. De waterlopen zoals fonteinen of kleine vijvers kun je gebruiken om wat siervissen te houden en een klein ecosysteem te vormen. Laat je tuin een rustige omgeving worden.

Privacy en veiligheid

Privacy is uitgegroeid tot een van de meest populaire functies in de familie. Bomen en heggen kunnen de privacy van het pand tot op zekere hoogte verhogen, maar tuinen met veilige hekken, muren en poorten zijn nog veiliger. Omheiningen of schuttingen kunnen de privacy en veiligheid vergroten en je tuinlandschap beschermen.

Bron: Tuinenmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *