Tuin (opnieuw) bestraten? Dit zijn de mooiste soorten verharding

Wil jij jouw tuin binnenkort (opnieuw) bestraten? Het kiezen van de juiste soort verharding kan een flinke klus zijn. Er zijn veel verschillende soorten verharding beschikbaar, en elk soort kent zijn voor- en nadelen. Bij het kiezen van verharding moet je onder andere rekening houden met de stijl van jouw tuin, de mate waarin de verharding gebruikt wordt en jouw gezinssituatie. Ligt de verharding in jouw tuin er voornamelijk voor de sier? Dan kan je kiezen voor een kwetsbaarder soort verharding. Wordt de verharding intensief gebruikt door bijvoorbeeld spelende kinderen? Dan is het beter om te kiezen voor een sterker soort verharding. Om jou te helpen met het maken van een keuze hebben wij de mooiste soorten verharding en hun voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Bestrating

Bestrating is de meest bekende manier van verharden. Bestrating is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en stijlen. Sommige soorten, zoals betontegels, zijn bestand tegen intensief gebruik. Andere soorten, zoals onder andere natuursteen tegels, zijn minder goed bestand tegen intensief gebruik en daarom meer geschikt voor siertuinen. Het voordeel van bestrating is dat het in elke tuin past. Het is echter wel een voor de hand liggende vorm van verharding. Ben je op zoek naar iets unieks? Dan is het beter om te kiezen voor een andere vorm van verharding.

Halfverharding

Een opkomende trend op het gebied van verharding is halfverharding. Halfverharding is een fijnkorrelig breekmateriaal dat afkomstig is uit natuurlijk kalkgesteente. Halfverharding geeft jouw tuin een chique, rustieke uitstraling en is onderhoudsarm. Het is een 100% natuurlijk en duurzaam product dat verkrijgbaar is in verschillende natuurlijke kleuren en naadloos aansluit op de natuur. Halfverharding heeft een zeer hoge dichtheid, waardoor onkruid- en algvorming nagenoeg geen kans krijgen. De hoge hardheid van het materiaal zorgt er bovendien voor dat de paden goed begaanbaar zijn voor rolstoelen, fietsen en auto’s. Het pad ondervindt hier op geen enkele wijze schade van.

Lees tip:  Alles wat je wilt weten over de aanschaf van gordijnen

Grind

Sommige mensen kiezen ervoor om de oprit of de tuin te verharden met grind. Grind heeft een chique uitstraling, is verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen en is voornamelijk geschikt voor tuinen die niet intensief gebruikt worden. Intensief gebruik kan ervoor zorgen dat het grind verkleurt of dat er kale plekken ontstaan. Grind heeft een relatief lage aanschafwaarde en kan zeer snel en gemakkelijk worden aangelegd. Daar tegenover staat wel dat het, zeker in de herfst, een hele klus is om het oppervlak schoon en netjes te houden.

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.