Een trap als eyecatcher

Een trap. Dat is allereerst een pure noodzaak om van de ene verdieping naar de andere te kunnen komen. Een trap springt meestal direct in het oog, vaak al bij het binnenkomen van de woning. Sommige woonkamers hebben een open trap die meestal nogal prominent aanwezig is. Als jouw trap je een doorn in het oog is, je trap moet worden gerenoveerd of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe trap, is dat hét moment om er een echte eyecatcher van te maken. Hoe je dat kunt (laten) realiseren, lees je hier.

Een zwevende trap

Een trap in de woonkamer is vaak een eyecatcher in negatieve zin. Donker of ouderwets of veel te prominent aanwezig. Met een zwevende trap bereik je een echt wow-effect. Doordat de treden lijken te zweven, ontstaat er een luchtig, ruimtelijk gevoel omdat je verder de ruimte in kunt kijken. De treden kunnen al gelang je voorkeur, uit verschillende materialen bestaan. Heb je een industriële inrichting? Kies dan voor treden in beton(-look). Durfals kunnen voor glazen treden kiezen of kies je voor een eiken trap die zweeft? Houten treden zijn er in vele soorten hout en kleurschakeringen.
Heb je interesse in het (laten) plaatsen van een zwevende trap? Schakel hiervoor een specialist in. De constructie en de verbinding met de muren is van wezenlijk belang.

Zet jouw trap in de spotlights

Is jouw trap wel helemaal naar je zin maar is de ruimte waarin de trap zich bevindt wat donker? Dan is het een goed idee om LED-lampjes in de trap te laten installeren. De trap krijgt daarmee een echte boost. Je trap valt extra in het oog én de verlichting leidt je als het ware vanzelf naar boven of naar beneden. LED-lampjes voor de trap zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar.

Lees tip:  Tip: koop bij deze kringloopwinkel in Nijmegen de mooiste vintage meubels

Beken eens kleur

Denk eens out of the box en geef je trap een in het oog springende kleur. Het is een leuk idee om de stootborden een neutrale kleur te geven en alleen de traptreden een kleur te geven. Als je trap nu nog geen eyecatcher wordt.

Een eiken trap, er is zoveel mogelijk

Eiken, een duurzaam materiaal. Eiken werd vroeger veelvuldig in de scheepsbouw toegepast en werd als fundering voor Amsterdamse grachtenpanden gebruikt. Een eiken trap is daarom prima bestand tegen vele malen op het neer lopen. Eiken heeft misschien een wat ouderwetse klank en wordt, geheel onterecht, met donker en somber geassoccieerd. Een strakke eiken trap oogt juist fris en modern. Benieuwd naar de mogelijkheden van een eiken trap? Doe inspiratie op bij bijvoorbeeld Veijer Trappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *