Tips voor het verbeteren van uw woonbeveiliging

Wie ontspannen wil wonen, moet in ieder geval zorgen dat de zaken goed op orde zijn. Als u zich lekker veilig voelt, dan kan er eigenlijk weinig misgaan. Met de slotenmaker in Almere zorgt u natuurlijk voor goede, moderne sloten en voor een goed alarmsysteem. Daarnaast kunt u ook altijd nog andere dingen doen. Zo laat u het bijvoorbeeld altijd lijken alsof er iemand thuis is, bijvoorbeeld met gebruikte koffiekopjes op de tafel. Of met licht dat op tijd aan en uit gaat. Dit heeft al direct allemaal een afschrikwekkende werking op inbrekers. Daarnaast kunt u nog veel andere dingen doen.

Goed op eigen gedrag letten

Het is ook belangrijk om op uw eigen gedrag te letten. Gewoontes kunnen bijvoorbeeld opvallen. Ook kan het zo zijn dat u bijvoorbeeld niet oplet wanneer u de deur opent. Terwijl u helemaal niet weet wie er voor de deur staat. Ook is het slim om eens na te denken over bijvoorbeeld de plek waar u uw sleutels en reservesleutels bewaart. Liggen die echt nog in een bloempot of op een plek achter in de tuin? Dan is dat geen goed idee, want daar kijken mensen met kwade wil natuurlijk het eerst of ze iets kunnen vinden. Ga al dit soort zaken dus eens na.

Let op de zwakke plekken

U bent geneigd om de bekende plekken extra te beveiligen. Een groot slot op de deur en sloten op de ramen zijn vanzelfsprekend. De zwakke plekken zitten echter elders. Denk aan een goede beveiliging van glazen schuifdeuren van de serre of aanbouw. Of let op de manier waarop de garagedeuren sluiten. Ook kan het helpen om rolluiken voor de ramen te laten zakken. Het is natuurlijk niet voor niets een zwakke plek. Dat komt omdat u er niet het juiste oog voor hebt. In dat opzicht is het dus beter om dit samen met een specialist te bekijken. Het is fijn om zo goed voorbereid te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *