achterdeuren

Tips voor het uitkiezen van achterdeuren

Een deur vormt het visitekaartje van je woning. Een smaakvolle deur geeft karakter aan je woning. Het is goed om de juiste keuze te maken die bij je past en met onderstaande tips voor het uitkiezen van achterdeuren moet het lukken.

Tip 1: Kies de juiste kleur

De kleur van je achterdeur is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Daarnaast is het fijn om een deur te bezitten die passend is bij de stijl van je woning. Er is uiteraard keuze uit vele verschillende kleuren, denk hierbij aan neutrale wit tinten, maar ook donkere tinten. Donkere tinten vinden een goede aansluiting in een modern interieur. Donkere kleuren hebben veelal meer onderhoud nodig om hun rijke en diepe kleur te behouden.

Tip 2: Materiaalkeuze

Heb je een specifiek soort materiaal in gedachten? Hou deze gedachte vast en laat je hierdoor inspireren. Het is een goed idee om een fysieke of digitale showroom te bezoeken. Je houdt je wensenlijst bij de hand en kan op deze manier veel doelgerichter en sneller de juiste deur vinden.

Vaak kiest men voor kunststofdeuren, omdat kunststof deuren een mooie uitstraling geven en gemakkelijk in onderhoud zijn. Hout geeft je deur een natuurlijke uitstraling, inclusief een stukje karakter. Hout vergt meer onderhoud, echter door je houten achterdeur te behandelen met bijvoorbeeld een speciale en beschermende lak, gaat je houten achterdeur veel langer mee.

Tip 3: Kies voor een veilige achterdeur

Veiligheid is belangrijk. Ook een achterdeur is van belang voor een veilige woning. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld stalen verstevigingsprofielen in je achterdeur, realiseer je nog meer veiligheid. Ook goede scharnieren en extra sloten zijn het overwegen meer dan waard. Een kwalitatief goed slot gaat veel langer mee en kan korting opleveren bij je verzekering.

Lees tip:  Tips voor als je wilt investeren in duurzaamheid

Tip 4: Goede isolerende eigenschappen

Een goede isolatie zorgt voor besparing op je energierekening. Een kwalitatief goede deur zorgt ervoor dat de warmte in je woning blijft en niet naar buiten kan ontsnappen.
Een deur vanaf 54 mm dikte zorgt voor thermische isolatie en geluidsisolatie. Een robuuste deur zorgt eveneens voor de luchtdichtheid en zorgt voor een verbetering van je woning. Daarnaast is een goede plaatsing van je deur belangrijk, zodat eventuele tocht geen doorgang kan vinden.

Naast besparing op je energie is geluidsisolatie een belangrijke eigenschap. Een rustige woonomgeving draagt immers bij aan je woongenot. Een goede achterdeur houdt het geluid van buiten tegen en dit is met name belangrijk als je woont naast een drukke weg of rondom een industrieterrein.

Bron: Superrenovatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *