Tips voor het onderhouden van je zwembad

  De winter in Nederland is officieel achter ons en het zwembadseizoen nadert. Voor je het weet is het tijd om te genieten in de buitenlucht. Als je een zwembad in je tuin hebt, zijn hier een aantal goede tips om je zwembad in goede staat te houden!

Heb je nog geen zwembad in je tuin, maar wil je deze wel? Die kun je hier vinden!   Als je je zwembad goed hebt onderhouden en klaargemaakt voor de winter, zou het makkelijk moeten zijn deze weer te openen in de zomer. Maak allereerst rondom het zwembad alles schoon voordat je het zeil eraf haalt. Gebruik een tuinslang om het zwembad te vullen tot het normale waterniveau. Laat het water weer circuleren, test de pH-waarde en laat de pomp 24 uur per dag pompen. Het kan zo’n week of twee duren voordat het zwembad klaar voor gebruik is.  

Als je verwarming in het zwembad hebt, moet dat om de paar jaar worden schoongemaakt. Dit kun je het best door een professional laten doen! Het is belangrijk dat het waterpeil op het juiste niveau blijft. In de wintermaanden is er waarschijnlijk veel water verloren gegaan. Het water vul je gewoon bij met een tuinslang.   Maak het filter schoon om ervoor te zorgen dat deze correct werkt. Afhankelijk van welk type filter je hebt heeft het een bepaalde reinigingsmethode nodig. Haal viezigheden en puin grondig uit het water om beschadigingen aan het filter te voorkomen.   De pH-waarde van het water houd je bij om deze op een juist niveau te houden zodat het veilig is om in te zwemmen. Dat is ongeveer tussen een waarde van 7,2 en 7,8. Gebruik hiervoor een test kit om te bepalen hoeveel chemicaliën er aan het water toegevoegd moeten worden. Er kunnen verontreinigingen in het zwembad aangetroffen worden dat zich in de loop van tijd heeft opgebouwd. Zorg ervoor dat het chloorgehalte ook op niveau is en zodoende bacteriën worden gedood.  

Lees tip:  Leuke tips voor de babykamer

Onderhoudt het zwembad tijden het zwemseizoen met een robot stofzuiger en wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van het zwembad, dek het af met een zomerafdekking.   Nu ben je helemaal klaar voor een zomer onbeperkt genieten, in het zwembad of op een ligbed ernaast!Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.