Tips voor een betaalbare tuin make-over

Je wilt graag de tuin een make over geven maar eigenlijk wil je er niet al teveel geld aan uitgeven. Het is al pittig genoeg in deze tijd om je broek omhoog te houden. De tuin goedkoop inrichten, hoe doe je dit? Met deze tips zul je een heel eind komen en zal de portemonnee het niet zo zwaar te verduren krijgen.

Zaadjes en stekjes

Hoe groter de plant, hoe duurder hij is. In plaats van dure planten, koop je je eigen zaden. Het is niet alleen voordelig, maar je ziet ook nog eens het proces van zaadje naar grote plant. Je moet wel even geduld hebben, maar dan heb je ook wat. Bloembollen zoals een blauwendruif of krokussen die je binnen hebt staan, kunnen na de bloei buiten de grond in. Op deze manier groeien ze het jaar erna weer opnieuw uit tot mooie bloemen. Een andere manier voor nieuwe planten in de tuin is stekken. Heb je al een aantal mooie planten of struiken? Stek deze dan zodat je er meerdere krijgt.

Van ruilen komt huilen

Heb je ooit wel eens gehoord van een planten ruilbeurs? Verschillende tuin verenigingen organiseren vaak een tuin en planten ruilbeurs in verschillende steden in het land. Als je dit goed in de gaten houdt kun je daar planten ruilen tegen iets anders moois. Vaak wordt er materiaal gratis aangeboden op internet, als je het zelf maar komt afhalen. Oude tegels, zand, grind en nog veel meer staat voor niks online. Sla deze aanbiedingen niet zomaar af. Wie weet kun jij er wel iets mee.

Lees tip:  De voordelen van GPS-gestuurde onkruidverwijderaars voor duurzame landbouw

Als je de huidige tuin gaat vernieuwen gooi dan niks weg voordat je zeker weet dat je er echt niks meer mee kunt. Stoeptegels, grind, hout en andere materialen zijn perfect om her te gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van plantenbakken of verhogingen met planken of stenen.

Ben je nog op zoek naar betaalbare tuin attributen? Die koop je voordelig bij Xenos of xenos.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *