Tips om je tuinmeubelen te onderhouden en beschermen

Het meubilair dat wordt gebruikt op plaatsen zoals tuinen, zwembaden en balkons, is vervaardigd uit verschillende materialen en vergt bijzondere aandacht. Dit is van essentieel belang om de kwaliteit van het materiaal te handhaven en de nuttige levensduur ervan te garanderen. Droog bewaren op een overdekte en geventileerde plaats is de eerste stap, naast enkele andere die je kunt leren.

Omdat ze aan de open lucht zijn blootgesteld, kunnen zon, regen en wind deze meubelen op lange termijn aantasten. Met kleine periodieke verzorgingen blijven ze echter langer mooi. Hier volgen enkele tips om jouw tuinmeubelen te conserveren en met kleine handelingen de aanblik van deze ruimte steeds vernieuwend te houden. Bekijk ze!

Houten meubelen

Houten meubelen hun oorspronkelijke aspect laten behouden is een eenvoudige taak, maar vereist aandacht. Door de gewoonte aan te nemen het stof te verwijderen met een zachte, met water bevochtigde doek, gevolgd door een droge doek, wordt de opeenhoping van vuil voorkomen.

Om de duurzaamheid en het behoud te garanderen van houten buitenmeubelen die aan de zon, regen en andere slechte weersomstandigheden zijn blootgesteld, is het noodzakelijk om de zes maanden een oppervlaktebescherming proces uit te voeren.

Onderhoud van aluminium meubelen

Dit materiaal onderscheidt zich doordat het een sterk, duurzaam metaal is dat niet voortdurend onderhoud behoeft. Het moet af en toe worden schoongemaakt met vloeibare was om te voorkomen dat er vlekken ontstaan.

In combinatie met materialen zoals canvas, synthetische vezels en PVC-strips, mogen de aluminium buitenmeubelen alleen worden gereinigd met water, neutrale zeep en een zachte spons. Indien mogelijk, doe dit proces wekelijks.

Lees tip:  Mooie en handige rotan woonaccessoires

Meubelen met natuurlijke vezels

Het schoonmaken van meubels van natuurlijke vezels is heel eenvoudig. Bereid een oplossing van water en zachte zeep die je met behulp van een zachte vochtige doek op de meubelen aanbrengt. Schuurmiddelen, detergenten en oplosmiddelen zijn verboden bij het onderhoud of de reiniging van dit meubel.

Meubelen van natuurlijke vezels zijn uitsluitend bestemd voor gebruik binnenshuis, maar kunnen ook worden gebruikt in ontspanningsruimten, zoals balkons en wintertuinen. In dat geval moeten zij worden afgedekt of beschermd tegen de directe inwerking van zon, wind, regen of vochtigheid.

Conclusie

Met deze eenvoudige tips kunt je een langere levensduur van jouw tuinmeubelen, accessoires en bekledingen garanderen. Periodiek onderhoud helpt om op lange termijn geld te besparen en het uiterlijk van de stukken te verbeteren.

Je kunt prachtige tuinmeubelen kopen bij Tuintrend, zo geniet je dus van een veel comfortabeler en stijlvoller exterieur. Bekijk nu de sectie tuinmeubelen en richt jouw huis opnieuw in met Tuintrend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *