Tips om je huis op een slimme manier te beveiligen

Je kunt jouw huis beveiligen op verschillende manieren. Het is aan te raden om gebruik te maken van een alarmsysteem zodat je in de basis als goed beveiligd bent tegen inbraak. Naast een alarmsysteem kun je zelf ook maatregelen nemen om jouw woning goed te beveiligen. In dit artikelen geven wij je tips die je kunt gebruiken om jouw woningen en waardevolle spullen op een slimme manier te beveiligen. Deze tips kun je ook gebruiken als je niet beschikt over een alarminstallatie.

Ramen en deuren

Het beveiligen van jouw woning begint met het goed afsluiten van ramen en deuren. Controleer als je de deur uit gaat en voor het slapen gaan of alle deuren goed op slot zitten en of er geen ramen open staan waardoor iemand met gemak toegang kan krijgen tot jouw woning. Door dit te doen voorkom je al heel eenvoudig dat er wordt ingebroken. Trek de deur niet alleen achter je dicht, maar draai de deur ook goed op slot. Zorg ervoor dat deuren, zowel de voordeur als de achterdeur, voorzien zijn van degelijke sloten. Ook ramen die op de benedenverdieping zijn en die geopend kunnen worden kunnen het best worden voorzien van sluitingen.

Wees alert

Als je jouw huis wilt beveiligen naast dat je een alarmsysteem gebruikt, wees dan ook alert op de omgeving. Woon je afgelegen en zie je regelmatig dezelfde personen door de straat lopen die overal naar binnen kijken of wordt je aangesproken door iemand met een vreemd verhaal, maak hier dan melding van. Zorg daarbij ook voor contact met de buren. Als de buren hetzelfde hebben meegemaakt of dezelfde verdachte omstandigheden zien, dan is de kans groter dat een inbraak voorkomen kan worden.
Lees tip:  Kooktips en -trucs die iedereen kan gebruiken

Op vakantie

Ga je op vakantie? Laat dit dan ook aan de buren weten en vraag of zij regelmatig de woning willen controleren. Dat is natuurlijk handig voor de post die bezorgd wordt en voor de planten die water moeten krijgen, maar ook voor de veiligheid van de woning. Zorg voor timers die in de avond de verlichting in de woning aan laten gaan, daardoor lijkt het huis bewoond als je afwezig bent. Op de website van Veiligopreis.info lees je nog veel meer informatie en tips om je woning veilig achter te laten.

Sociale media

Een andere, zeer belangrijke, tip die wij je geven is door op te letten met het gebruiken van sociale media als je op vakantie gaat. Inbrekers houden sociale media in de gaten en als ze weten dat iemand op vakantie is, dan proberen zij het adres van deze persoon te achterhalen. Een huis dat onbewoond is, kan eenvoudiger worden leeggehaald dan wanneer je in de avond weer terug komt. Dus heb je een leuke foto van jouw vakantie? Bewaar die dan bijvoorbeeld voor als je terug bent en plaats deze op sociale media als je thuis bent.    ]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.