Vloerverwarming infrezen

Tips bij vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming binnen een woning of bedrijfspand wordt steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken namelijk de voordelen van vloerverwarming. Natuurlijk de lekkere warme voeten, maar ook de energiebesparing. Ook wordt de woning gelijkmatig verdeeld met vloerverwarming en dat is erg gunstigs, want zo heb je ook geen last van storende radiatoren. Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming in een huis te plaatsen. Eén daarvan is vloerverwarming infrezen, maar je kunt ook vloerverwarming binden en zo zijn er nog meer mogelijkheden.

In deze blog gaan we het hebben over één van de meest voorkomende manieren dan dat is vloerverwarming infrezen. Benieuwd naar handige tips? Ontdek ze hieronder.

Voordelen vloerverwarming infrezen

Het infrezen van vloerverwarming biedt meerdere voordelen. Wij hebben hieronder een aantal punten verzameld die een echt voordeel bieden.

– Je hoeft de dekvloer niet uit te breken
– Er is geen extra opbouwhoogte nodig. Je hoeft je deuren dus niet korter te maken.
– Je vloer warmt sneller op dan bij een traditioneel vloerverwarmingssyteem, omdat de verwarmingsbuizen dicht tegen het oppervlak liggen
– Je vloerverwarming laten infrezen, neemt meestal niet meer dan een dag in beslag
– Het is een schone manier van installeren. Tijdens het frezen wordt opvliegend stof meteen opgezogen met een industriële stofzuiger
– Na afloop van de werken kun je je vloer al meteen afwerken

Naast voordelen zijn er ook een aantal kleine nadelen aan het infrezen van vloerverwarming. Het zijn niet echt nadelen, maar een aantal voorwaarden. Zo moet de dekvloer van cement of anhydriet zijn. Zijn je tegels al gelegd? Dan moet je die helaas uitbreken voor je aan de slag kunt. Daarna moet je je vloer opnieuw egaliseren.

Lees tip:  Wanddecoratie
Vloerverwarming laten infrezen

Tips voor vloerverwarming infrezen

Om te beginnen is het belangrijk om de ondervloer schoon en vlak te maken. Er blijven namelijk vaak resten achter en vuil van het oude vloerbedekking. Met als gevolg een minder goede hechting van de vloer bij het egaliseren. Maar daarnaast geeft dit (vooral) problemen tijdens het infrezen van de sleuven; deze kunnen dan namelijk niet netjes en gelijkmatig op gelijke diepte worden geplaatst.

Naast een goede, maar vooral schone ondervloer als basis is het ook belangrijk dat de sleuven een voldoende diepte hebben. De sleuven voor de leidingen moeten in de vloer worden gefreesd. Het is daarbij dus belangrijk dat de juiste diepte wordt afgesteld.

Bij het dichten van de sleuven en het aanbrengen van de egaline is het belangrijk dat holle ruimtes zoveel mogelijk voorkomen worden. Door holle ruimtes zal het vulmateriaal al snel gaan brokkelen en kunnen de leidingen en uiteindelijk de bedekking loskomen.

Tot slot hebben wij nog een laatste handige tips voor je. Die luidt als volgt: maak gebruik van het opstrookprotocol. In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Door warmte zet de vloer namelijk uit. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk dat de vloerverwarming geleidelijk en langzaam op temperatuur gebracht wordt. Dit kan dus gedaan worden aan de hand van het opstrookprotocol. Met deze tips weet jij hoe je op de juiste manier vloerverwarming infrezen kunt uitbesteden of zelf kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *