Schommel aanschaffen

We hebben dan wel vooroordelen over de jeugd van tegenwoordig, geef ze een schommel en je ziet dat ze nog steeds best te porren zijn voor ‘ouderwets’ spelen en genieten van  ‘ouderwets’ plezier. Ze willen echt nog wel achter de PlayStation of Xbox vandaan komen, want van schommelen krijg je nooit genoeg. Niet voor niets schommelen we heel ons leven. Als baby word je in slaap geschommeld, als opa en oma zit je later het liefst heel de dag in een schommelstoel. En zo schommelen we er wat aan af gedurende ons leven.


In alle kleuren van de regenboog


In de wereld van spelen en speeltoestellen is en blijft de schommel fier overeind. Andere speeltoestellen verdwenen met de jaren, het aanbod schommels is anno 2019 nog steeds bijzonder groot. Groter dan ooit tevoren zelfs want je hebt tegenwoordig schommels in alle kleuren van de regenboog, schommels met een flitsend design en schommelzitjes in allerlei varianten en tal van verschillende kleuren. Je stelt tegenwoordig zelf je schommel samen en koopt een babyzitje op maat, in de vorm van een paard of kiest voor een blits rond zitje. Tegenwoordig stel je je eigen schommel samen.

Heerlijk met je hoofd in de wind


In essentie is schommelen gelukkig nog gewoon schommelen. Kinderen willen nog wel eens zo hoog mogelijk proberen te komen, meestal is schommelen vooral een ontspannen activiteit die rust geeft en voor ontspanning zorgt. Even in een vast ritme letterlijk met je hoofd in de wind en even helemaal aan niets denken. Even de stress van je afschudden. Menig volwassene zou een spreekwoordelijke moord plegen voor een eigen schommel in de tuin.

Lees tip:  Bewaar de warmte in huis

Fraaie dwarsbalken


Koop je een schommel, dan heb je de keuze uit een schommel van hout of van metaal. In gewicht, montage en gemak verschillen ze amper van elkaar en steeds vaker besluiten mensen daarom te kiezen voor een schommel van hout vanwege het meer duurzame karakter. Bovendien staat een schommel van hout in elke tuin. Zeker die met fraaie dwarsbalken maken elke tuin zelfs een stuk mooier.

Uitstekend verankerd en dus veilig in de grond


Omdat de schommels van nu heel veilig zijn en goed verankerd in de grond zijn, kun je als volwassene best zo nu en dan even op de schommel gaan. Heerlijk toch, en in je eigen tuin dus niemand die ziet hoe jij al schommelend de stress even van je afschudt. Eigenlijk is het prachtig dat juist zoiets als de schommel altijd is gebleven Het is een vaste waarde in een wereld die verder voortdurend aan verandering onderhevig is.

Eigenlijk is er dus helemaal niets veranderd


Een nest schommel, familieschommel of een schommel met een klimtouw of klimladder; je kunt het allemaal kopen, zoals je zelf natuurlijk je favoriete kleur zitje koopt en zowel een enkele als een duo schommel aanschaft en heel eenvoudig in de tuin plaatst. Gelukkig vinden kinderen een schommel nog steeds hartstikke leuk. Wat dat betreft is er de afgelopen tientallen jaren dus helemaal niet zoveel veranderd.

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.