schaduwdoek kopen

Schaduwdoek kopen: welke soorten zijn er?

Een schaduwdoek kopen zorgt ervoor dat je boven je terras of tuin kunt zorgen voor een schaduwplek en verkoeling. Vooral in de zomer zijn schaduwdoeken erg handig om het zitcomfort in je tuin te vergroten. Het zorgt niet alleen dat je op enorm warme zomerdagen toch op je terras kan zitten, maar het beschermt ook tegen de schadelijke UV-straling. Het handige van een schaduwdoek is dat deze vrijwel overal in de tuin op te hangen is.

Waarom een schaduwdoek?

Het grote voordeel van een schaduwdoek is dat deze betaalbaar zijn. Zeker in vergelijking met een vaste parasol of een overkapping is een schaduwdoek een stuk goedkoper. Als je een schaduwplek in de tuin wilt creëren dan kan is een schaduwdoek kopen een goedkope en handige optie. Het fijne van een schaduwdoek is dat je effectief en flexibel een schaduwplek kunt creëren. Deze plek beschermd tegen zonnestraling UV-straling, regen en wind. 

Verschillende soorten schaduwdoeken

Als je een schaduwdoek gaat kopen dan heb je de keuze uit twee verschillende types schaduwdoeken. Je hebt de keuze uit een waterdicht en waterdoorlatend schaduwdoek. Het grootste verschil zit in de openheid van het weefsel. Bij waterdichte schaduwdoeken is de structuur dichter om het vocht tegen te houden.

Waterdoorlatend schaduwdoek

Waterdoorlatende schaduwdoeken hebben een opener structuur, dit zorgt ervoor dat de windbelasting een stuk minder is. Het doek is namelijk luchtdoorlatend, wat zorgt voor een extra aangename verkoelende luchtcirculatie onder het schaduwdoek. Een waterdoorlatend schaduwdoek laat licht door en biedt 90 á 95% bescherming tegen UV-straling. 

Lees tip:  Je huis snel verkopen: hoe doe je dat?

Waterdichte schaduwdoek

Een waterdicht schaduwdoek heeft vanzelfsprekend een dichtere structuur, waardoor het doek je beschermd tegen regen. Het is wel belangrijk om het doek met een afloop van 30 graden op te hangen, zodat het water eraf kan lopen. Het nadeel van waterdichte schaduwdoeken is dat ze iets minder beschermen tegen UV-straling, namelijk 85%. Dat is 5 á 10% minder bescherming dan de waterdoorlatende varianten. Een ander nadeel is dat deze schaduwdoeken minder bestand zijn tegen harde windstoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *