RVS scharnieren

RVS scharnieren

Vrijwel iedereen wil wel dat zijn of haar huis een leuke en gezellige sfeer met zich meebrengt. Gelukkig creëer je die sfeer meestal zelf, door het gebruik van kleine details en accessoires. Naast een gezellige sfeer, willen er ook velen een moderne stijl creëren in hun huis. Iedereen wil tenslotte met de tijd meegaan. Maar hoe creëer je nu die moderne stijl, zonder belachelijk veel geld uit te moeten geven aan nieuw meubilair, etc.? Met deze tip is dit heel simpel. Je hoeft alleen de scharnieren van je deur te vervangen met RVS scharnieren! Maar waarom en hoe doe je dit? Lees vooral verder en kom achter het geheim!

Voordelen van RVS scharnieren

Naast het feit dat RVS een groot voordeel met zich meebrengt; namelijk het feit dat RVS (roestvast staal) watervast is, heeft RVS nog enkele voordelen. Zo is RVS geschikt voor maatwerk, doordat de scharnieren gemakkelijk op maat te maken zijn. Dit, door de goede bewerkelijkheid. Bovendien kan RVS goed tegen een stootje en is het ook nog duurzaam. Dit komt doordat naast dat het materiaal stevig en sterk is, het ook nog volledig recyclebaar is.

Waarom RVS voor een moderne stijl

Je hebt ze vast wel zien staan bij de interieurzaak om de hoek, de meubelen met RVS details, zoals RVS hoekplaatjes op een houten dressoir of RVS poten onder een eettafel. RVS details zijn dus helemaal hot. Echter kost het veel geld om modern meubilair aan te schaffen. Een RVS scharnier daarentegen, scoor je al voor een paar euro! Op deze manier kan je met lage kosten je deur op te pimpen en een moderne stijl creëren. Bovendien is de kans ook nog eens groot dat je deur op deze manier (door de zojuist besproken voordelen) ook nog eens extra is verstevigd. Twee vliegen in een klap dus. Maar hoe vervang je eigenlijk een scharnier en kun je dit zelf?

Lees tip:  Zuigauto inzetten: zo werkt grond- of grindzuigen

Tips voor het vervangen van een scharnier

Een scharnier vervangen kun je gemakkelijk zelf doen. Je verwijdert eerst de oude scharnieren door kleine stukjes hout onder de deur te leggen (zodat de deur niet kantelt. Vraag vervolgens aan iemand om de deur vast te houden. Nu kun je vervolgens de oude scharnieren losdraaien en de nieuw gescoorde RVS scharnieren er terug in draaien (mits de huidige bevestigingsgaten natuurlijk overeenkomen met de nieuwe scharnieren). Klaar is kees! Het is dus heel gemakkelijk om zelf de scharnieren te vervangen en een moderne stijl te creëren, die ook nog eens goedkoop, stevig, sterk en duurzaam is.

Bron: Weijntjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *