Ruimte besparen met een houten stapelbed

Een houten stapelbed kan mooi helpen bij het efficiënt inrichten van de slaapkamer. Het hebben van genoeg ruimte is altijd een probleem in woningen, vooral wanneer je je gezin wil uitbreiden. Voor een kind is het belangrijk om een eigen kamer te hebben om in te slapen. Met een eigen kamer heb je het gevoel van een veilige omgeving waar je zelf alles mag bepalen. Kinderen kunnen hierdoor met een prettig gevoel naar bed gaan.

Waarom een houten stapelbed gebruiken

Een houten stapelbed is een bed dat in de hoogte wordt gebouwd. De meeste houten stapelbedden hebben een onderkant en een bovenkant waarop geslapen kan worden. Op deze manier is het mogelijk voor twee personen gebruik te maken van dezelfde ruimte. Om op de bovenste slaapplek te komen wordt er meestal gebruik gemaakt van een lader. Deze lader kan verticaal staan, maar ook schuin waardoor het makkelijker wordt om op het bed te komen. Een houten stapelbed is ideaal wanneer er meerdere personen in dezelfde kamer moeten slapen. Dit is meestal het geval wanneer er simpelweg niet genoeg ruimte is in een woning om een aparte slaapkamer voor iedereen te maken. Door in de hoogte te bouwen kunnen er meerdere personen gebruik maken van dezelfde vierkante meter.

De veiligheid van een houten stapelbed

Vooral bij stapelbedden is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de veiligheid. In een kinderkamer wil je natuurlijk niet dat de kinderen zich bezeren in de avond. Doordat een kind in de hoogte slaapt, kunnen er ergere ongelukken gebeuren wanneer het kind van die hoogte valt. Een kind kan namelijk vrij veel rond bewegen tijdens de slaap. Dit zorgt ervoor dat een kind ook van het bed kan vallen. Vooral wanneer je te maken hebt met een kind dat wel eens slaapwandelt. Om hier rekening mee te maken is het belangrijk dat een bed over een verhoogde rand bevat waardoor het niet mogelijk is voor het kind om van het bed af te vallen. Dit is vooral belangrijk voor de bovenste slaapplek. De rand moet hoog genoeg zijn zodat het kind er niet van af kan vallen, maar het moet laag genoeg zijn zodat het kind er comfortabel in kan stappen.

Lees tip: 

Ook de ladder voor een stapelbed is erg belangrijk. Een kind zal iedere nacht namelijk gebruik moeten maken van de ladder om in het bed te komen. De ladder moet er daarom voor zorgen dat het kind zo makkelijk mogelijk het bed in kan stappen. Vooral wanneer het kind slaperig is, is het belangrijk dat dit zo makkelijk mogelijk gedaan kan worden. Wanneer je slaperig bent zal het concentratievermogen namelijk drastisch verminderen. Simpele taken zoals bijvoorbeeld een ladder op gaan kan daardoor ineens heel lastig worden. De kans is groot dat een kind van de ladder afvalt en er ongelukken gebeuren. Het beste is om een houten stapelbed te nemen met een ladder die niet helemaal rechtop staat. De ladder moet brede treden hebben en het beste is wanneer deze schuin staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *