Redenen om je kind te laten sporten

Redenen om je kind te laten sporten

Veel kinderen worden op jonge leeftijd al op een teamsport gezet door zijn / haar ouders. Dit is niet zonder reden. Veel ouders zijn op de hoogte van de positieve effecten van sporten en vinden het belangrijk dat de kinderen deze positieve effecten zullen meenemen vanuit de sportwereld. 

Ik hoor je denken. “Over welke positieve effecten gaat het?”. Die vraag stelde ik mijzelf ook, nadat ik op een website belandde die beweerde dat sporten belangrijk was bij de opvoeding. Toch heb ik mij aangesloten bij de mening van de website. Sporten is inderdaad enorm belangrijk voor kinderen. Ik dit artikel zal ik de reden verduidelijken. Zet de voetbaldoeltjes of het hockeydoel maar alvast klaar, want dit belooft een goede afloop te hebben.

Gezondheid

Het is inmiddels bekend dat sporten een enorm positieve invloed heeft op de gezondheid van de mens. Als kinderen op jonge leeftijd al voldoende sporten en bewegen, is de kans groot dat de kinderen deze actieve levensstijl hun gehele leven zullen behouden.

Motoriek

Verder is zal sporten de motorische ontwikkeling van kinderen, oftewel het proces waarbij de kinderen leren hun spieren te gebruiken, stimuleren. Het ontwikkelen van deze motoriek is erg belangrijk, doordat het noodzakelijk is om te kunnen bewegen bij het ontdekken van de wereld. 

Mentale gezondheid 

Hoogstwaarschijnlijk heb je wel een vriend of vriendin in je vriendengroep die regelmatig de sportschool bezoekt, omdat het hen mentaal stabiel houdt. Dit positieve gevolg blijkt inderdaad waar te zijn. Het sporten met regelmaat zou psychische klachten verminderen. 

Sociale vaardigheden

Veel sporten zijn in teamverband. Doordat de kinderen tijdens de trainingen bij elkaar komen en samen moeten trainen, ontstaat er langzamerhand een band tussen de kinderen. Ze moeten immers samenwerken om het doel te bereiken. Bij voetbal leren de kinderen de bal regelmatig over te spelen. Zo worden ze al op jonge leeftijd bewust van het feit dat je niet altijd alles in eigen handen moet houden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *