PVC vloer schoonmaken

PVC vloer schoonmaken: tips en tricks

Het is belangrijk om de woning goed schoon te houden. Daarbij is het belangrijk om de vloer goed schoon te houden. Het maakt namelijk deel uit van een belangrijk onderdeel van de woning. Om ervoor te zorgen dat een vloer lang mee zal gaan, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Door simpelweg de vloer regelmatig schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat de vloer er mooi uit zal zien en in een goede conditie wordt gehouden. Een PVC vloer heeft wat extra aandacht nodig wanneer je het goed schoon wilt houden. Het is namelijk anders dan het schoonmaken van bijvoorbeeld een laminaat vloer. Hier zal je een aantal tips vinden die je kunnen helpen bij het goed onderhouden van een PVC vloer. In combinatie met een PVC vloer reiniger kun je ervoor zorgen dat de vloer er prachtig uitziet.

PVC vloer dweilen

Dweilen is een goede manier om de vloer goed schoon te houden. Bij een PVC vloer is het belangrijk om voor het dweilen een aantal dingen te doen. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat al het stof van de vloer wordt verwijderd. Dit kun je doen door de vloer goed te stofzuigen. Naast stof moet ook zand en andere kleine deeltjes van de vloer verwijderd worden. Zand en stof kan namelijk de vloer beschadigen tijdens het dweilen doordat het over de vloer wordt geschraapt. Vergeet bij het stofzuigen geen lastige plekken als hoeken en gaatjes schoon te maken. Denk ook aan het goed stofzuigen onder meubels. Voor stof kun je naast het stofzuigen ook een statische doek gebruiken om de vloer goed schoon te houden. Pas nadat al het grof vuil van de vloer is verwijderd kun je beginnen met het dweilen van de vloer.

Lees tip:  Waar gebruik je een Makita cirkelzaag voor?

Vlekken weghalen met schoonmaakazijn

Wanneer er vlekken op de PVC vloer bevinden, kun je dit makkelijker schoonmaken door schoonmaakazijn te gebruiken. Bij het dweilen van de vloer gebruik je warm water. Om plakkerige plekken van de vloer goed schoon te maken, kun je wat schoonmaakazijn toevoegen aan het water. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van PVC vloeren. Zeep kan namelijk ervoor zorgen dat de vloer heel glad wordt. Na het schoonmaken van de vloer zorg je ervoor dat het goed droog wordt gemaakt. Dit kun je doen met een zachte droge doek. In de webshop van AllesVoorUwVloer.nl vind je een ruim aanbod onderhoudsproducten voor elke vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *