PVC laminaat, klik PVC of plak PVC?

Neem je nou klik PVC of plak PVC, dit is een afweging die veel mensen moeten maken. Vaak is het echter onduidelijk wat nou de verschillen zijn. Er zitten voor en nadelen aan beide vloeren. Hieronder gaan we daar wat duidelijkheid in scheppen. 

De eigenschappen en voordelen van PVC klik laminaat 

Klik PVC laminaat wordt gelegd en verbonden met behulp van een kliksysteem. Met dit kliksysteem worden de planken netjes met elkaar verbonden. Door de goede aansluiting van de planken door het kliksysteem is het niet nodig de vloer vast te lijmen. Wel moet er onder de klikvloer een ondervloer gelegd worden, dit kunnen ondervloertegels zijn maar ook ondervloerfolie. Door de ondervloer zal de PVC klik vloer wel iets hoger liggen dan een PVC plak vloer. Omdat PVC klik laminaat niet vastgelijmd zit, is het mogelijk om de vloer mee te verhuizen. Door het PVC klik systeem is het ook redelijk makkelijk om de vloer zelf te leggen. Ook kan er makkelijk een geluiddempende tussenlaag onder een PVC klik vloeren te leggen, erg handig in een oudere bovenwoning.  

De eigenschappen en voordelen van PVC plak laminaat 

Plak PVC laminaat, ook wel lijm PVC genoemd word direct op de originele vloer gemonteerd. PVC laminaat is een dun materiaal dus de ondergrond moet wel worden geëgaliseerd. Dit wordt gedaan met een egalisatiemiddel, die alle kleine kiertjes en heuveltjes in de vloer verwijderen. Het zelf plaatsen van een PVC plak vloer is mogelijk, maar niet makkelijk. Plak PVC is flexibel dus makkelijker te leggen op een aflopende vloer in alle mogelijke richtingen, in tegelstelling tot een klik PVC vloer. Wanneer je de wens voor vloerverwarming hebt is het aan te raden om voor een PVC plak vloer te gaan. Een PVC plak vloer geleid warmte beter en is daardoor meer geschikt voor vloerverwarming. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *