Puzzel als tijdverdrijf

Wanneer je een heerlijk tijdverdrijf zoekt voor thuis dan zou je kunnen kijken naar een puzzel. Verschillende puzzels geven een ontzettend leuke manier van ontspanning. Afhankelijk van je interesses zijn veel verschillende soorten puzzels verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan Disney puzzels met vrolijke opdrukken. De Disney puzzel 1000 stukjes verschillen in moeilijkheidsgraad waardoor er altijd wel een geschikte puzzel beschikbaar is. Wanneer je een kunstwerk in elkaar wilt zetten dan kun je kijken naar een puzzel van Jan van Haasteren het park 3000 stukjes. Zoek je gedetailleerde puzzels waar veel in gebeurd dan is een Heye puzzel leuk om te bestellen.

Verschillende puzzels

Er zijn verschillende soorten puzzels verkrijgen. Denk hierbij aan verschillende designs en moeilijkheidsgraden, bijvoorbeeld leuke Disney puzzels voor de doorgewinterde Disney fan. Je vindt binnen de collectie verschillende Disney puzzels van 1000 stukjes. Puzzels met opdrukken van Frozen, prinsessen, Toy Story en nog veel meer zijn verkrijgbaar. Wanneer je een kunstwerk in elkaar wilt zetten dan kun je kijken naar een puzzel van Heye. Dit zijn kleurrijke en gedetailleerde kunstwerken. Wanneer je een uitdagende puzzel zoekt van 3000 stukken dan zit je goed bij Jan van Haasteren. Dit zijn zeer gedetailleerde puzzels in cartoon stijl. Het zijn bekende tekeningen waar ontzettend veel op gebeurd, waardoor het puzzelen zeer uitdagend zal zijn.

Puzzelen op tafel

Wanneer je gaat puzzelen is het handig om ruimte vrij te maken. Zorg dat je een grote tafel hebt, die je niet voor andere doeleinden gebruikt. Kijk daarvoor naar de grootte van de puzzel en neem zeker extra ruimte zodat je meerdere stukken van de puzzel apart in elkaar kunt zetten. Je hebt vaak meer ruimte nodig dan je denkt. Je zult verschillende puzzelstukken combineren die nog niet aan elkaar te puzzelen zijn. Wanneer je veel ruimte hebt kun je makkelijker puzzelen.

Lees tip:  Geef uw oude meubel een tweede kans

Wanneer je de tafel ook voor andere dingen nodig hebt dan zou je op een kleed van vilt kunnen puzzelen. je kunt dan makkelijk alles opzij schuiven zonder dat de gelegde stukken losraken. Je kunt ook opklapbare puzzeltafels kopen die je makkelijk ergens neer kan zetten zodat je alsnog een aparte tafel hebt speciaal voor je puzzel.

Puzzelen, hoe doe je dat?

De meeste mensen vinden het fijn om eerst de stukjes te sorteren, bijvoorbeeld op kleur. Zeker bij zeer gedetailleerde puzzels gaat dit je helpen. Wanneer je begint met een paar stapels van dezelfde kleuren bij elkaar, zul je sneller de juiste stukken vinden. Begin daarna aan de randen van de puzzel en werk naar binnen toe. Dit hoeft natuurlijk niet op deze manier, maar het kan een fijne start zijn als je nog nooit gepuzzeld hebt. Je kunt ook zonder de doos beginnen wat natuurlijk nog uitdagender is. Het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan het puzzelen. Je kunt daarom ook verschillende stukken bij elkaar zoeken en op je eigen werkwijze de puzzel in elkaar zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *