Praktische tips voor maximale hygiëne in huis

Praktische tips voor maximale hygiëne in huis

Met de huidige corona crisis is persoonlijke hygiëne belangrijker dan ooit. Niet zo gek dat we zijn gestopt met het schudden van handen en dat iedereen wordt verzocht om zoveel mogelijk de handen te wassen. Toch is het geen garantie dat je geen corona meeneemt het huis in. Wij geven je een aantal tips voor maximale hygiëne bij jou in huis.

1. Desinfecteer ook in huis

Zelfs als jij buitenshuis voorzichtig doet met wat je aanraakt, heb je niet de garantie dat er geen bacteriën en virussen in huis komen. Zorg er daarom voor dat je ook in huis jezelf blijft desinfecteren. Of je dit nu doet met desinfecterende handgel of gewone handzeep maakt niet uit, zolang je het maar met enige regelmaat doet. Het voordeel van handgel is dat je hier geen water voor nodig hebt en dus ook een flesje bij de voordeur kunt zetten. Zo kun je bij binnenkomst direct even je handen ontsmetten, zodat je het niet verder kunt verspreiden met je handen.

2. Blijf ventileren

Ondanks dat de virussen en bacteriën van buitenaf komen, is het wel belangrijk dat je je huis voldoende blijft ventileren. Een ruimte waarin niet goed geventileerd wordt is namelijk een brandhaard voor schimmels en virussen. Pak het ventileren echter slim aan. Laat je ramen niet de hele dag openstaan, maar zet ze voor een kortere periode tegen elkaar open. Dit versnelt het proces en hierdoor hoef je de ramen minder lang open te hebben. Wil je ventileren maar heb je hier niet de mogelijkheid voor? Dan kun je ook nog overwegen om een zuurstofconcentrator bestellen. Hiermee zorg je er voor dat de lucht gezuiverd wordt zonder dat hiervoor ramen open hoeven te staan. 

Lees tip:  Wat is Solid Surface

3. Let op wie je binnenhaalt

Tot slot is het verstandig om te letten op wie je binnenlaat in huis. Van jezelf kun je prima inschatten of je ziekjes bent, maar van anderen niet. Let er daarom op wie je binnenlaat. Het is namelijk hartstikke zonde als je alsnog virussen binnenhaalt terwijl je zelf zo je best doet om je huis virus-vrij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *