Professionele schilder in Barneveld

Populaire kleuren voor buitenschilderwerk

Op zoek naar een nieuwe kleur voor schilderwerk buiten? Kunnen jouw kozijnen of gevel wel een nieuwe lik verf gebruiken? In deze blog geven wij een aantal kleuren die momenteel populair zijn voor buitenschilderwerk.

Kleur is natuurlijk een kwestie van smaak. De ene vindt blauw mooi, de andere weer geel. Maar het is wel belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de omgeving. Zeker bij het schilderwerk buiten is dat heel erg belangrijk. Om een goede keuze te maken voor de juiste kleur van jouw kozijn of gevel, is het belangrijk om de populaire kleuren eruit te pikken. Je kunt ook niet zomaar van kleur veranderen. Er hangen soms bepaalde regels aan de kleurkeuze. Je kan bijvoorbeeld in een huurhuis wonen. Dan is het belangrijk om te overleggen met de verhuurder. In veel gevallen zal je verhuurder zelf ook voor het schilderwerk willen zorgen, zodat hij zeker weet dat dit goed wordt uitgevoerd.

Populaire kleuren

Nu hoor ik je denken: maar welke kleuren zijn nu populair? De meest populaire kleuren zijn zuiverwit, crème wit, antraciet grijs en zwartgrijs.

De zon heeft veel invloed op behoud van de kleur. Als je kiest voor een donkere kleur, zal deze sneller gaan slijten. Zeker op plekken waar de zon veel schijnt. Dat is dan ook de reden dat je in Zuid-Europa weinig donkere kozijnen ziet. Het weer heeft heel veel invloed op het schilderwerk buiten. Zon, regen en wind: allemaal dragen ze een steentje bij. 

Daarnaast geven we nog een aantal tips om tot het beste resultaat te komen.

Lees tip:  5 redenen om te kiezen voor een jacuzzi in de tuin

Begin niet te vroeg

Op een zaterdagochtend vroeg meteen je bed uit om vervolgens gelijk het schilderwerk aan te pakken. Niet doen! Je zal merken dat de ochtenddauw nog op de gevel zit, en dat betekent nattigheid. De verf zal zo minder goed intrekken. Het beste is om einde van de ochtend te beginnen, zo rond een uur of 10/11. 

Schilder naar de hoek

Het is nooit slim om in de hoek te beginnen en vervolgens verder uit te smeren. Je moet altijd naar de hoek toe smeren. Zo kan je het beste de verf over het geheel uitsmeren, en komt er geen dik stuk in de hoek te zitten.

En mocht je niet zelf willen doen? Dan kun je altijd een professionele schilder inschakelen. Dan komt het altijd tot een goed resultaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *