Opstal- en inboedelverzekering wat zijn de verschillen

Opstal- en inboedelverzekering: wat zijn de verschillen?

Wanneer je een nieuwe woning betrekt, zijn er een aantal verzekeringen die vrijwel altijd afgesloten moeten worden. Je wilt immers voorkomen dat je de volledige inboedel opnieuw moet kopen na een brand of inbraak, zonder hier een vergoeding voor te krijgen van de verzekeraar. Twee voorbeelden van verzekeringen die je af kunt sluiten zijn de opstal- en inboedelverzekering. Wat is het verschil tussen beide verzekeringen? Waarop moet je letten bij het afsluiten hiervan? Enzovoorts. In dit artikel vind je de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Dekking van een opstalverzekering

Het afsluiten van een opstalverzekering is verstandig, wanneer je een eigen woning hebt. Huur je een huis? In dat geval zal de verhuurder vaak een opstalverzekering voor je afsluiten. Een opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit. Denk aan de deur en het kozijn, de vloer, de keuken, enzovoorts. In sommige gevallen wordt de definitie van een opstalverzekering iets ruimer genomen. Ook gordijnen en bijvoorbeeld laminaat worden hierbij onder de dekking van de opstalverzekering gerekend. Je zou kunnen zeggen: een opstalverzekering dekt alles, wat je niet meeneemt naar een volgende woning aan vaste elementen. Zoek je een voordelige opstalverzekering? Bekijk eens de opstalverzekering van Overstappen.nl.

Inboedelverzekering dekt losse elementen

Met een inboedelverzekering zijn ook de losse elementen binnen je woning gedekt. Denk aan de bank, de eettafel en eetkamerstoelen, elektronica in huis, enzovoorts. Eigenlijk alles wat niet onder de dekking van de opstalverzekering valt! Waar de verhuurder in veel gevallen een opstalverzekering afsluit, geldt dat niet voor de inboedelverzekering. Deze dien je ook bij een huurwoning zelf af te sluiten bij een verzekeraar. Er zijn handige online tools te vinden, die je helpen bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen. Je inboedelverzekering via overstappen.nl afsluiten zorgt ervoor dat je nooit teveel betaald.

Lees tip:  Hoe belangrijk is een constructieberekening fundering?

Dekking van een inboedelverzekering vergelijken

Let bij het vergelijken van de inboedelverzekering van verschillende verzekeraars goed op de dekking die deze verzekering biedt. Vaak wordt elektronica en bijvoorbeeld kunst tot een bepaald maximum bedrag gedekt. Wanneer een kunstwerk veel meer waard is dan dit maximum, loont het om naast een inboedelverzekering een extra verzekering voor de kunst in huis af te sluiten. Het voorkomt dat de kunst bij diefstal niet volledig vergoed wordt door de verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *