Op deze plekken kan vocht in huis optreden 

Er zijn diverse plekken binnen woningen aan te wijzen, waar je te maken zou kunnen krijgen met vochtproblemen. Denk bijvoorbeeld aan vochtproblemen die op muren opspelen, vochtproblemen rond de dakbedekking van je woning, enzovoorts. Het is erg belangrijk om vochtproblemen in een vroeg stadium aan te pakken. Op deze manier is de kans op een blijvende vochtschade aan je woning geminimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in de houten constructies van je dak, een houten vloer, een houten kast, enzovoorts. Een vochtbestrijdingsexpert kan je helpen bij het opsporen en verhelpen van vochtproblemen in huis. In dit artikel lees je meer over de plekken waar vocht in huis kunnen optreden!

Doorslaand- en optrekkend vocht rond muren

Bij muren komen twee soorten vochtproblemen regelmatig voor, namelijk: doorslaand- en optrekkend vocht. Doorslaand vocht is hemelwater. Wat vanuit de buitenmuur overslaat op de binnenmuur. Eenmaal in de binnenmuur zullen er vervelende vochtplekken op de muur zichtbaar zijn. Het is noodzakelijk om de buitenmuur te impregneren, wanneer je dit probleem op wilt laten lossen.

In het geval van optrekkend vocht, trekt het vocht vanuit de fundering omhoog via de binnenmuur van je woning. Ook nu zullen er gele plekken op je muren ontstaan. Het impregneren van een muur biedt in dit geval geen oplossing. Optrekkend vocht kun je tegengegaan door een waterkering aan te brengen.

Vochtproblemen als gevolg van lekkages

Naast doorslaand- en optrekkend vocht kunnen ook lekkages voor problemen in huis zorgen. In dit geval trekt het vocht vanuit de lekkende leidingen in houten constructies, muren, enzovoorts. Een loodgieter kan een lekkage opsporen en kan het probleem direct verhelpen voor je. Heb je de bron van een lekkage zelf weten te achterhalen? Zorg er in dat geval voor dat je de lekkage stopt. Dit doe je door een teiltje onder de leiding te zetten, of door deze af te dichten met een stukje tape.

Lees tip:  De wereld van de keramische tuintegels

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.