Ontsnap de Stad in je Eigen Woonkamer

Iedereen wil wel is de stad ontsnappen en droomt dan van een boerderij op het platteland. Je denkt dan aan de ontspanning en de rust die het met zich meebrengt in plaats van de stress en drukte van de stad. Het is echter niet meer nodig om helemaal buiten de stad de ontspanning en rust te vinden die je zo hard nodig hebt. Je kan hem namelijk ook in huis halen! Denk hierbij eens aan landelijk wonen. Hiermee bedoel ik dat je het interieur van je huis zo kan inrichten dat het je rust en ontspanning geeft, net zoals in een boerderij. Je kan hiervoor speciaal interieuradvies vragen aan de beste specialist! Laten we eerst kijken wat een landelijk interieur nou precies inhoud

Landelijke materialen

In een landelijk interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit komt, omdat een boerderij vaak zelf meubelen maakt en daardoor materialen gebruikt die te vinden zijn rondom hun huis. Denk dan vooral aan materialen zoals hout, steen, rotan en bamboe. Wat we dus niet zien in een landelijk interieur zijn materialen zoals kunstof, staal en metaal. Dit zijn namelijk materialen die we niet in de natuur terug zien en dus niet thuishoren in een landelijk interieur.

Andere kenmerken van een landelijk interieur

Andere kenmerken van een landelijk interieur zijn de volgende:

  • Meubels hebben vaak de functie dat ze praktisch maar sober zijn en vaak hebben ze daardoor ook ronde vormen. Denk daarbij aan de poten van tafels en stoelen, maar ook salontafels en bijzettafels.
  • Bedden en andere meubels zijn vaak gemaakt van hout en zijn vaak ook aangekleed met een bloemen patroon of een gebreide/gehaakte sprei/quilt.
  • Daarnaast zien we in een landelijk interieur dat de afwerking van de meubels vaak ruw of opgeschuurd is.
  • Het grootste item in de woonkamer, de bank, ziet en heeft vaak de functie dat die comfortabel is met ook afgeronde hoeken. De bekleding van de bank is vaak gemaakt van stof of linnen. Ook zie je wel eens een rib patroon in de bank van een landelijk interieur.
  • Wat de stoelen betreft in een landelijk interieur zijn deze vaak bekleed met een natuurmotief of natuurlijke materialen. Vaak gebruikte stoel modellen (eetkamerstoelen) in een landelijk interieur zijn oorstoelen.
Lees tip:  Zo houd je jouw bomen gezond
]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.