Nuttige tips om inbraak te voorkomen

Nuttige tips om inbraak te voorkomen

We herkennen misschien allemaal wel die angst, dat je bang bent dat er bij je wordt ingebroken en dat je dan maar niet kunt slapen, omdat je daar de hele tijd aan denkt. Wist je dat je effectief dingen kunt doen in en rondom je huis om een inbraak te voorkomen, om ervoor te zorgen dat een inbreker denkt: ik ga het wel ergens anders proberen. In dit artikel geven we je graag goede en nuttige tips hoe je een inbraak het beste kunt gaan voorkomen.

Tip: volg het laatste 112 nieuws op Hard Nieuws!

Hoe kun je een inbraak het beste voorkomen?

Om een inbraak te voorkomen, is het goed om na te denken over hoe inbrekers zelf denken. Als je als het ware in het brein van een inbreker kruipt, dan kun je al snel erachter komen hoe je een inbraak in jouw eigen huis kunt gaan voorkomen. De eerste tip die we je kunnen geven is het te vriend houden van je buren en je andere straatgenoten. Dit klinkt misschien vreemd, maar als het sociaal veilig is en als buren onderling goed opletten, dan is de kans minder groot dat een inbreker uitgerekend in jouw straat gaat proberen in te breken. Een voor de hand liggende tip, maar wel een van belang is: probeer je huis er bewoonbaar uit te laten zien.

Verder: beveilig je achterdeur goed en zorg dat je klepramen hebt. Deze ramen zijn heel moeilijk open te krijgen. Een inbreker neemt ongeveer dertig seconden de tijd om binnen te komen. Als het dus binnen dertig seconden en uiterlijk een minuut niet lukt, zal hij uitwijken naar een ander huis. Zet verder geen kartonnen doos van een laptop of tv op de stoep. Dan denken inbrekers, als ze dit zien, dat ze binnen een laptop of tv kunnen halen. Op deze manier daag je de inbreker alleen maar uit om naar binnen te gaan en te kijken of in huis een laptop of tv ligt. Leg verder waardevolle spullen in een kluis en maak deze goed vast aan de muur.

Lees tip:  Een visgraatvloer combineren met vloerverwarming

Op de hoogte blijven van de laatste inbraakmeldingen bij jou in de regio? Hou dan de laatste 112 meldingen in de gaten.

De laatste nuttige tip die we je heel graag geven

We hebben nog een nuttige tip: ruim de spullen op in je tuin, zoals een kruiwagen of een krukje. Zo geef je inbrekers minder kans en gelegenheid om deze spullen te gebruiken voor een inbraak in jouw eigen huis en het voor zichzelf echt een stuk gemakkelijker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *