gevelrenovatie

Na een gevelrenovatie zijn je muren weer in optimale staat

Je gevelmuren beschermen jouw kamers binnen van allerlei invloeden van buitenaf en met een gevelrenovatie zorg je ervoor dat ze dit kunnen blijven doen. Gevelmuren hebben het zwaar te verduren met zure regen, klimop, aanslag, mosvorming en modderspetters. Daarnaast is ouderdom natuurlijk ook altijd een factor voor de gezondheid van je muren. Door goed voor je gevelmuren te zorgen geef je je woning de beste kans en dat betekent dat je vroeg of laat aan een gevelrenovatie moet gaan denken. En doe je dit op tijd, dan ben je grote gebreken voor en blijven de kosten laag.

Wat is een gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie wordt gedaan in vier stappen. De naam gevelrenovatie klinkt ingrijpend, maar als je er op tijd bij bent valt dit heel erg mee. De specialist zal je gevel met de volgende werkzaamheden onder handen nemen.

  1. Allereerst wordt je gevel volledig gereinigd en daar zijn verschillende methoden voor. Dat is zodat de specialist kan zien wat de staat van de gevel is en waar de reparaties moeten worden uitgevoerd. Daarnaast is het reinigen van de gevel uiteraard een vast onderdeel van de gevelrenovatie.
  2. De specialist zal vervolgens de defecte stenen in je gevel repareren. In de ergste gevallen worden deze vervangen. Als scheurtjes of gaten in je stenen onopgemerkt blijven en er trekt vocht in, dan zet dit vocht uit als het in de winter vriest. En dat levert grotere problemen op.
  3. Nadat de stenen zijn goedgekeurd worden de voegen gerepareerd. Ook hier zijn barsten en gaten slecht en kunnen deze grote scheuren veroorzaken. Je bent er met een gevelrenovatie op tijd bij en voorkomt ernstige problemen. Een specialist kan je voegen repareren of opnieuw aanbrengen.
  4. Als je gevel gerepareerd is, is het tijd om deze te impregneren. Er wordt dan een waterafstotend laagje tegen de muur aangebracht. Je gevel wordt hierdoor beschermd, vuil en aanslag kan minder goed aanhechten en je gevel kan er weer vele jaren tegen.
Lees tip:  Kunstbloemen voor sfeer in je huis

Het juiste tijdstip

Het is dus zaak om je gevel tijdig te laten renoveren. Doe je dit te laat dan zijn de kosten hoog en is het mogelijk dat er al ernstige schade is aangericht aan je muren. Doe je het te vroeg, dan is een renovatie misschien nog niet nodig en geef je onnodig geld uit. Veel problemen kunnen met een schoonmaakbeurt en impregneren ook al worden opgelost. Het juiste tijdstip voor een gevelrenovatie is tijdens de drogere maanden en voor de winter. Zorg ervoor dat alle gaten en kieren gedicht zijn voordat het vriest.

Voorkomen is beter dan genezen

Een gevelrenovatie kan grote problemen in de toekomst voorkomen. Het is dus belangrijk dat je je gevel goed onderhoudt en dat je dit op tijd laat uitvoeren. Het impregneren van de gevel moet na 10 jaar herhaald worden, maar de reparaties houden veel langer stand. Doorslaand vocht, barsten, scheuren, verzakkingen en problemen met aanslag behoren daarna weer voor een hele lange tijd tot het verleden.

Voor zowel gevelreiniging als gevelrenovatie kun je terecht bij Reinigingskenners!

2 reacties

  1. Het laten renoveren van de gevel is zeker verstandig met het oog op de invloeden waaraan ze blootstaan, om van graffiti nog maar niet te spreken. Voor het reinigen levert zandstralen vaak een mooi resultaat op. Goed om te weten dat impregneren om de tien jaar herhaald moet worden.

  2. Wij hadden ook veel last van vochtproblemen en dit kwam door slechte isolatie. We hebben op onze benedenverdieping wat muren opnieuw laten isoleren. Daarnaast hebben we meer ventilatieroosters geplaatst. Dit heeft ons probleem snel doen verhelpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *