Motorberging

Motorberging in de tuin: dit zijn de mogelijkheden!

Je motor opbergen kan op zeer veel verschillende manieren. Buiten in de achtertuin, binnen in de schuur of zelfs binnen in huis. Dat laatste uiteraard wanneer je partner akkoord gaat. Maar je hebt dus veel verschillende mogelijkheden om de motor op te bergen. Denk overigens bij het opbergen van je motor ook aan een motorhoes. Vooral als je motor buiten staat kan dat de motor beschermen tegen ruig weer. In dit artikel een aantal mogelijkheden hoe je je motor kan wegzetten.

Plaats je motor in de huiskamer

Het klinkt apart, maar waarom je motor niet gewoon in de huiskamer plaatsen? Daar is helemaal niets mis mee, al moet je partner er wel mee instemmen. Je kan zo op de bank genieten van je motor en de motor staat ook nog eens droog. Wel even checken dat de tank niet teveel benzinelucht verspreid door de kamer. Je wilt niet in de benzinelucht gaan zitten.

Plaats je motor in de schuur

Het is heel geschikt om de motor in de schuur te plaatsen, als je een schuur hebt. Veel motorrijders doen dat. Een verwarmde schuur is nog beter. Zet de motor op paddockstand als je de motor voor de winter in de schuur wegzet. Dat is goed voor de banden. Je doet de motor goed om er een motorhoes omheen te doen. Dit beschermt de motor tegen allerlei stoffen en vuil.

Plaats je motor buiten in de kou

Dit is in principe niet echt opbergen of wegzetten, je zet je motor gewoon buiten in de kou voor de deur of achtertuin. Dat kan, maar houdt er rekening mee dat een motor niet gemaakt is om dagenlang buiten te staan. Zeker met krachtig en regenachtig weer krijg je kans op roestvorming. Een goede motorhoes is dan ook echt essentieel als je besluit je motor een tijdje buiten te laten staan. Die houdt wind en regen tegen en zo staat je motor toch nog een beetje droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *