Meubelen aanschaffen? Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je meubelen nodig hebt – of dit nu een bankstel is of een complete inrichting van een kamer of woning – het is nooit verstandig om zonder plan de meubelzaak binnen te stappen. Als je dat doet dan moet je het hele assortiment doorlopen voordat je een selectie kunt maken. Dat is niet alleen tijdrovend, het is ook erg lastig als er een hele showroom vol meubels voor je staat. Het is veel beter en relaxter om die selectie eerst thuis te maken. Je kunt dan veel doelgerichter te werk gaan in de winkel en sneller een weloverwogen beslissing maken. Met de onderstaande tips weet je exact wat je wilt voordat je de meubelzaak binnenstapt.

Maak een plattegrond voor je nieuwe meubelen

Het is altijd goed om een plattegrond op schaal te maken van je kamer of kamers. Je tekent deze leeg (inclusief de meubelen die mogen blijven). Nu ga je nadenken over de beste inrichting. Dit vertelt je verschillende belangrijke dingen over de meubels die je moet gaan kopen.

  • Je weet exact welke meubelen je nodig hebt, wat te veel is en waar nog ruimte is. Je krijgt en beeld van wat de best mogelijke inrichting is voor de kamer(s).
  • Je kunt vaststellen wat de maximale- en minimale afmetingen mogen zijn voor de individuele meubelstukken.
  • Gebruik je plattegrond ook later nog om de meubels die je mooi vindt op schaal in te tekenen. Heb je bijvoorbeeld een schitterend bankstel gevonden, dan teken je deze in je plattegrond om te zien wat de invloed is op de beschikbare ruimte. Als je een keuze moet maken tussen verschillende bankstellen, dan teken je ze op een apart papiertje, knip je ze uit en leg je ze op je plattegrond om te zien welke het beste past.
Lees tip:  Waarom een blokhut kopen?

Maak moodboards

Vraag je jezelf af welke stijl of welke kleur je voor je meubelen wilt toepassen, dan is het een goed idee om een aantal moodboards te maken. Je maakt dan een bord per stijl of per kleur en voegt daar afbeeldingen bij van meubels die je mooi vindt en die bij elkaar passen. Door te schuiven en inspiratie te vinden bij programma’s zoals Pinterest weet je al snel welke kant je op wilt wat betreft het ontwerp van de meubelen, terugkerende patronen, materialen en kleurencombinaties. Niet iedereen kan zich goed voorstellen hoe een bepaalde combinatie er daadwerkelijk uitziet en met een moodboard maak je dat visueel.

De winkels selecteren

Nu kun je gaan zoeken naar winkels die de meubelen verkopen die jij bij stap 1 en 2 hebt uitgekozen. Het is dan niet alleen belangrijk dat ze het juiste assortiment hebben, maar ook dat ze kwaliteit aanbieden. Meubels moeten vele jaren mooi blijven en niet defect gaan. Slijtage kun je niet voorkomen, maar wel uitstellen als je voor kwalitatieve meubelen kiest. Ga op zoek naar bewijs van kwaliteit, loop het assortiment door, beoordeel de garantieregeling en de prijs. Nu ben je klaar om die winkels te bezoeken en perfecte meubels aan te schaffen.

Moeite met kiezen welke meubelen jij wilt? Ga dan naar Nancy Homestore voor een ruim assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *