goed stucwerk

Meerwaarde woning door goed stucwerk

Wat heeft een goed stucwerk te maken met de woning waarde? Daar gaan we achter komen en hoe groot verschil maakt dit dan?

Gaat uw waarde van uw woning omhoog met stucwerk?

Er zijn heel veel factoren die meespelen op de waarde van uw huis niet alleen de woninggrootte en de ligging, maar dus ook dingen als hoe nieuw is de keuken en wat is de staat van de badkamer etc. Maar ook zeker uw stucwerk kan meewerken aan een hogere waarde. Zo zijn er een hoop mensen die liever een woning kopen waar ze gelijk in kunnen en niet nog wat aan bijvoorbeeld de muren moeten doen. 

Goed stucwerk geeft ook een mooie nette uitstraling aan uw huis wat veel mensen ook zullen trekken. Vaak zult u dan ook zien (als de rest van uw huis ook in goede staat is) dat goed stucwerk ook meer mensen zal trekken naar bezichtigen omdat het een frisse en nette look aan het huis kan geven. Wat ook mee zal spelen is dat als u niet een mooie goede muur heeft dat het snel mensen afschrikt die daar niet door heen kunnen kijken.

Waarom verhoogt stucwerk uw woningwaarde?

Niet alleen de uitstraling van het stucwerk zal zorgen voor een hogere woning waarde maar misschien wel het geen waar de prijs ook zeker omhoog van zal gaan is de goede isolatie van uw huis wat ook zeker te maken heeft met uw stucwerk. Ook zijn er nog een hoop anderen voordelen aan goed stucwerk zo kan het zijn (afhankelijk van de stucsoort) dat het stucwerk zorgt voor een vochtwering, en draagt goed stucwerk ook mee aan een vertragende brand werking. 

Lees tip:  Hoe bepaal je de kwaliteit en waarde van je diamantjes in oorbellen?

Hebben verschillende stucsoorten ook anderen waardes?

Hoe luxer de uitstraling is van het stucwerk hoe aantrekkelijker het er uit ziet voor de koper. Zo zal een simpel spackspuitwerk een minder luxe uitstraling heeft als Venetiaans stucwerk. Ook heeft de staat van het stucwerk invloed zo heeft stucwerk wat aan vervanging toe is een stuk minder goede invloed op uw woning waarde als een mooi en goed stucwerk.

Hoe wordt een woning waarde bepaald?

De woningwaarde van een huis wordt bepaald door een taxateur. Hij of zij komt langs om te kijken naar de buurt, de staat van uw woning en de grote etc. er zullen dan foto’s gemaakt worden van uw woning en krijgt u na een tijdje te horen wat de waarde van uw woning is. Wat u uiteindelijk voor u huis krijgt zal vaak niet exact deze prijs zijn er wordt vaak overboden of juist minder geboden. Ook moet u nog een deel van de prijs inleveren.

1 reactie

  1. Mooi stucwerk zorgt voor een nette en afgewerkte uitstraling vind ik. Het zegt ook iets over de onderhoud van een woning. Wanneer je stucwerk egaal is, zal je eventuele schilderwerk er ook veel beter uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *