Lichtstraten – Vindt er een die bij jou past

Lichtstraten zijn een populaire keuze voor zowel woningen als bedrijfspanden. Een lichtstraat is een dakconstructie van glas of polycarbonaat die natuurlijk licht binnenlaat en een gevoel van ruimte en openheid creëert. In dit artikel zullen we wat meer informatie geven over de voordelen van lichtstraten, waar je op moet letten bij het kiezen van een lichtstraat en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Voordelen van lichtstraten

Een van de grootste voordelen van lichtstraten is dat ze natuurlijk licht binnenlaten. Dit kan een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Het zorgt voor een lichte en open sfeer en kan zelfs helpen om de energierekening te verlagen omdat er minder kunstmatige verlichting nodig is. Daarnaast kan het toevoegen van een lichtstraat ook de waarde van je huis verhogen. Een ander voordeel van lichtstraten is dat ze goed isoleren. Er zijn verschillende soorten lichtstraten beschikbaar, elk met hun eigen isolatiewaarde. Een goede isolatie kan helpen om warmteverlies te verminderen en de ruimte in de zomer koel te houden.

Het soort en formaat lichtstraat

Bij het kiezen van een lichtstraat zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te beslissen welk type lichtstraat je wilt. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, zoals een plat dak lichtstraat, zadeldak lichtstraat of lessenaarsdak lichtstraat. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen en het is belangrijk om te beslissen welke het beste past bij jouw woning of bedrijfspand. Als je niet goed weet welke bij jouw woning of bedrijfspand past, is het een goed idee om advies in te winnen bij een professioneel bedrijf, zoals www.glasdiscount.nl. Daarnaast moet je ook nadenken over het formaat van de lichtstraat. Hoe groter de lichtstraat, hoe meer licht er binnenkomt, maar hoe hoger de kosten. Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de grootte en de kosten.

Lees tip:  Maak je Grasmaaier Zomerklaar in 3 Simpele Stappen

Het type glas

Daarnaast is ook het type glas belangrijk. Het is fijn om veel licht binnen te krijgen in de woning, maar het is niet altijd prettig als je hierdoor de hele dag in de warme zon zit. Om dit probleem op te lossen kun je bijvoorbeeld kiezen voor zonwerend glas, waardoor je wel het voordeel hebt dat er veel licht binnenkomt, maar dat de warmte van de zon tegen wordt gehouden in de warme zomerdagen.

Onderhoud van lichtstraten

Het is belangrijk om je lichtstraat goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat. Zorg ervoor dat je minimaal twee keer per jaar de lichtstraat schoonmaakt om te voorkomen dat er vuil en bladeren ophopen. Dit kan de afwatering blokkeren en leiden tot lekkages. Ook is het belangrijk om regelmatig het rubber rond de lichtstraat te controleren op scheuren of beschadigingen. Dit rubber zorgt ervoor dat de lichtstraat goed afsluit en voorkomt dat er water binnenkomt. Maak de lichtstraat wel altijd voorzichtig schoon met lauw water en een zachte doek. Agressieve schoonmaakmaterialen of harde doeken kunnen krassen veroorzaken, wat zonde is van de prachtige lichtstraat. Het glas kun je het beste reinigen met een glasreiniger, terwijl het aluminium gereinigd kan worden met een reinigingsmiddel dat niet schadelijk is voor aluminium, glas, rubber en kit. Controleer dit altijd eerst op de verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *