Lekker tot rust komen in de tuin

Een terrasje pakken is heerlijk. Lekker even relaxed onderuit zitten en genieten van de omgeving. De koude drankjes zijn niet aan te slepen en wanneer je een fijn plekje hebt weten te bemachtigen, dan ga je daar de komende uren waarschijnlijk ook niet meer weg. Maar hoe fijn is het wanneer je thuis ook zo’n plekje hebt, waar je na een dag hard werken tot rust kan komen. Het is nog mooier wanneer dat plekje omringd is door prachtige planten en bomen, en het stukje tuin echt een verlengde is van binnen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen! 

Welke meubels in de tuin?

Wanneer de voornaamste functie van jouw tuin het tot rust komen is, dan zijn de tuinmeubels toch wel van groot belang. Of je nog maar net een tafel met vier stoelen kwijt kunt, of dat jouw tuin de grootte heeft van een voetbalveld; je moet jezelf comfort bieden. In een kleine tuin kun je daarom kiezen voor een leuke fauteuil of mooi bankje wanneer je grotendeels alleen of met z’n tweeën buiten zit. Een opklaptafel is een goed idee wanneer je juist graag met vrienden buiten wilt eten. Vergeet dan ook zeker de barbecue niet! Bij iets meer ruimte kun je denken aan een fijne hoekbank speciaal voor buiten. Hier kun je tot diep in de nacht borrelen of juist genieten van de eerste zonnestralen. Zet in een andere hoek van de tuin een mooie eettafel van degelijke kwaliteit, zodat je ook in de winter met trots naar buiten kunt kijken. Boven alles moeten de tuinmeubels natuurlijk aan jouw smaak voldoen. Kies voor meubels met een tijdloze kleur, waarbij je helemaal los kunt gaan met accessoires.

Lees tip:  Veel van huis? Probeer de vrijstaande pakketbrievenbussen

Planten geven een tuin kleur!

Niet alleen accessoires brengen kleur in de tuin, ook planten zijn hiervoor een uitstekende keuze. Denk aan het prachtige paars van lavendel, of de roze bloemen van een hortensia. Maar ook volledig groene planten brengen de tuin tot leven. Een goede hovenier weet welke planten en bloemen goed groeien in de schaduw of juist in de volle zon. Het tuinontwerp zal hier dan natuurlijk op worden afgestemd. Door borders iets op te hogen, kun je bepaalde planten en kleuren wat meer laten opvallen. Of je kiest voor planten die verticaal tegen de muur groeien. En ook in de winter zijn er nog genoeg planten die in bloei blijven. Voor meer informatie kun je zeker eens een kijkje nemen op de blog van Plantenpraat! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *