Kunstgras laten leggen: hoe werkt het?

Tuinonderhoud omvat veel taken, waaronder het verzorgen van het gras. Het goede nieuws is dat je deze specifieke verantwoordelijkheid kunt elimineren door je oude grasmat te vervangen door kunstgras. Het eerste voordeel is dat je er geen onderhoud aan hebt. Kunstgras hoeft niet schoongemaakt te worden omdat het bestand is tegen extreem weer. Bovendien kunnen je kinderen er vrij op spelen zonder zich zorgen te maken over grasvlekken. Waar natuurgras vaak kale plekken en sporen geeft, is kunstgras uitstekend bestand tegen constante druk. Daarnaast is het veilig voor huisdieren en kinderen.

Planning is cruciaal

Het plaatsen van kunstgras van leveranciers als Top Kunstgras is niet voor iedereen weggelegd. Hoewel het inhuren van een expert wordt aanbevolen, kan iedereen zelf kunstgras aanleggen. Je moet in eerste instantie een goede planning maken en kijken hoeveel kunstgras je nodig hebt. Dit product wordt meestal geleverd tot 20 meter lang en 2 meter of 4 meter breed. Je kunt het gras het beste leggen in de richting van je huis. Niet verticaal dus.

Gereedschap en apparatuur voorbereiden

Een doe-het-zelf kunstgras installatie is goed te doen, mits je over de juiste apparatuur of gereedschappen beschikt. De grootte en het type installatie kunnen bepalend zijn voor de voorbereiding. Je hebt bijvoorbeeld een schop, scherp mes, hamer, borstel, hout, bevestigingspennen en nog veel meer nodig. Op internet kun je een uitgebreid assortiment aan kunstmatige accessoires zien, dus het voorbereiden van de tools zal geen probleem zijn.

De grond voorbereiden is verplicht

Nadat je de benodigde gereedschappen hebt verzameld, moet je de grond voorbereiden. In dit geval moet je mogelijk de oppervlakte grond verwijderen en afgraven. De diepte moet ongeveer 8 cm zijn. Dit is afhankelijk van de bodemgesteldheid. Vergeet niet om er brekerzand onder te leggen voor een vlakke en nette afwerking.

Lees tip:  Google fotografie die aantrekt of afstoot

Aanleggen van het kunstgras

Het volgende proces is het aanleggen van kunstgras op de voorbereide grond. Je moet dit voorzichtig doen. Leg eerst het gras op een lijn en rol het uit. Daarna kun je het rond schudden totdat het zijn definitieve positie heeft bereikt. Kunstgras aanleggen is eenvoudig en iedereen kan het zonder professionele hulp.

De laatste stap: verbindingen verbinden

Tot slot kun je in dit kunstgras zorgvuldig voegen verbinden. Je moet het product uitlijnen en de randen van de voegen terugvouwen. De meeste mensen gebruiken voor deze klus zelfklevende verbindingstape. Je kunt deze methode dus ook gebruiken. Als laatste moet je het gras terugvouwen en ervoor zorgen dat het er naadloos uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *