koopgids archiefkast

Koopgids voor het kiezen van een archiefkast

Digitalisering zorgt ervoor dat het aantal papieren documenten steeds minder wordt, echter is het fijn om sommige belangrijke documenten geprint te hebben. Papier wordt nog steeds veel gebruikt in zowel huishoudens als bij bedrijven. Zoals belangrijke documenten voor de administratie, contracten en bonnetjes. Al deze papieren wil je natuurlijk netjes opbergen. Een archiefkast op je werkplek is dan ook ideaal, maar hoe vind je de juiste kast voor de documenten die jij wilt opbergen? In deze koopgids geven wij een aantal handige tips!

Archiefkast: voor een opgeruimde werkplek

De kans is groot dat je het fijn vind om te werken aan een opgeruimd bureau. Een bureau met stapels papieren geeft je een werkplek een rommelige uitstraling, waardoor je sneller bent afgeleid. Om geconcentreerd en fijn te kunnen werken is het van belang om je werkplek opgeruimd te houden. Een archiefkast is perfect om je papieren netjes op te bergen.

Hangmappenkast

Heb je veel documenten die je wilt opbergen? Dan zijn hangmappenkasten ideaal. Deze stevige, stalen archiefkast biedt ontzettend veel ruimte om documenten in verschillende formaten op te bergen. Dit maakt hangmappenkasten erg geschikt voor bedrijven die veel papieren documenten willen opbergen. De lades van dit type archiefkast kunnen maximaal uitgetrokken worden, waardoor de kastruimte optimaal benut wordt. Daarnaast zijn hangmappenkasten zowel verkrijgbaar als verticaal als horizontaal model. Het fijne aan een hangmappenkast is dat je jouw documenten netjes kunt opbergen in het systeem, waardoor je ze gemakkelijk kunt terugvinden. Het hangmappensysteem is ideaal om dossiers te ordenen en het overzicht te houden. Dit maakt een hangmappenkast perfect voor als je veelgebruikte documenten wilt terugvinden.

Lees tip:  Ga je verbouwen? 5 simpele en praktische tips!

Elegante archiefkast

Archiefkasten moeten natuurlijk praktisch zijn, maar als je een prachtige kantoorinrichting hebt dan wil je natuurlijk ook dat de archiefkast een stijlvolle uitstraling heeft. Gelukkig zijn er ontzettend veel elegante archiefkasten verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen en kleuren. Zo is er voor elk kantoor wel een passende archiefkast te vinden. Zoek je een metalen archiefkast met een industriële uitstraling? Of zoek je naar een model met hout voor een natuurlijk effect? Neem een kijkje in het assortiment van Archiefkasten Shop om een mooie archiefkast te scoren!

Roldeurkast

Heb je weinig ruimte op je werkplek, maar wil je toch meer opbergruimte? Dan is een roldeurkast een uitstekende keuze. Een groot voordeel van dit type kast is dat deze is voorzien van roldeuren die in de kast verdwijnen, waardoor er minder ruimte in beslag genomen wordt. In de kast zelf is wel voldoende ruimte om documenten netjes in op te bergen. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar die je eventueel in de kast kunt plaatsen om documenten geordend op te bergen. Zo zijn er bijvoorbeeld handige uittrekframes waarin je eenvoudig hangmappen in kwijt kunt.

Tekeningkast

Werk jij regelmatig met grotere formaten papier? Om papieren in A0 of A1 formaat op te bergen is een tekeningkast de beste keuze. Dit soort grote documenten kun je zonder problemen opbergen in dit type kast. Het indelen van de kast kan met verschillende ladeverdelers die je helemaal naar wens kunt verstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *