Kiezen voor kwaliteit gevelisolatie

Nu de energieprijzen stijgen is het goed om eens naar de isolatie mogelijkheden die er zijn te kijken. Het is misschien een investering maar wel een die zichzelf absoluut op de korte termijn kan terugverdienen. Een echte aanrader dus om in overweging te nemen.

Daarnaast zorgt gevelisolatie voor een aangenaam klimaat binnen een woning. Je merkt vrijwel direct het verschil. Omdat warmte binnen blijft en niet langer verloren gaat door de gevel. Samen met andere toepassingen kun je een woning voor meer dan de helft verduurzamen! Een goede oplossing voor elke moderne woning waarvan de kosten voor verwarmen nog altijd te hoog zijn!

Last van optrekkend vocht?

Wanneer je last van optrekkend vocht hebt kan dit een reden zijn om voor isolatie van een gevel te kiezen! Omdat je de warmte binnen kan houden en tegelijkertijd minder last ervaart van het optrekkende vocht. Want dat is ook waar gevelisolatie geschikt voor is.

Het isoleren van een gevel is bij nieuwbouwhuizen iets dat standaard gebeurd. Het wordt op veel verschillende manieren gedaan. Van het aanbrengen van isolerende bolletjes tot matten en schuim. In alle gevallen levert het isoleren een aanzienlijk groot voordeel op.

Hoe ziet gevelisolatie eruit?

Wanneer je met oudbouw woningen te maken hebt wordt het isoleren gedaan aan de hand van kleine bolletjes. Deze worden aan de hand van een grote spuit in de spouw van de woning gespoten. Omdat de bolletjes rond zijn kan er nog wel lucht circuleren wat vocht tegen zal gaan. Je hebt dus geen last van optrekkend vocht bij de keuze voor deze vorm van isolatie.

Lees tip:  Motorberging in de tuin: dit zijn de mogelijkheden!

Kan gevelisolatie bij elke woning?

De meeste woningen in Nederland hebben een spouwmuur. Dit is de ruimte tussen een binnen en buitenmuur. Deze spouw is ideaal voor het isoleren van een woning. Waar je de keuze hebt voor verschillende manieren van isoleren. Wanneer er geen spouw in een woning aanwezig is moet er gekeken worden naar andere oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *